26 Eylül 2022 17:44 Güncelleme: 26 Eylül 2022 20:35

Akbelen Ormanı savunucuları yarın hakim karşısına çıkacak: #DoğaSavunusuYargılanamaz

Akbelen Ormanı savunucuları "Doğa hakkını korumaya, ağaçların, ormanların, dağların sesi olmaya devam edeceğiz. Biz yılmıyoruz, korkmuyoruz" dedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Reklam

Muğla Milas İkizköy'de yer alan Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin maden çalışmalarına karşı direnen iki kadına jandarmaya mukavemet ettikleri gerekçesi ile açılan davanın 3. duruşması yarın (27 Eylül Salı) görülecek. Davayla ilgilenen hakim ve savcının ceza vermeye kararlı olduğunu söyleyen savunucular "DoğaSavunusuYargılanamaz" etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.

“BİZ YILMIYORUZ, KORKMUYORUZ!”

Direniş sürecini anlatan savunucular, “Akbelen Ormanını vermeyeceğiz diyerek nöbet tuttuk, birçok kez ağaç kesimini engelledik. 8 Ağustos 2021’de büyük yangınlar zamanı fırsatçılık yaparak ağaç kesmeye çalışan şirketi engelledik, ertesi gece jandarmanın sert müdahalesiyle alandan atıldık. Şimdi de jandarmanın darbettiği iki kadın arkadaşımız, jandarmanın mukavemetten açtığı davalarda yargılanıyor” dedi.

Doğa hakkı savunusunun yargılanamayacağını söyleyen savunucular, “Anayasal görevimizi yerine getirirken şirketlerin yanında yer alan jandarma, hak savunuculuğu yapan bizlerin karşısında her türlü orantısız gücü kullanmayı, darp etmeyi, hakaret ve tehditlerle sindirmeyi kendine görev bilmekte. Biz biliyoruz ki ülkenin dört bir yanında kadınlar dağları, ormanları korudukları, yaşam alanlarından vazgeçmedikleri için benzer suçlamalar ile asılsız ve yalan beyanlarla sanık sandalyesinde! Kadınları bu korkutma ve yargılamalar ile mücadeleden vazgeçireceğini düşünen iktidar, şirketler ile iş birliği yapsın. Bizler de kadın dayanışmasını ekoloji hareketinde büyüteceğiz” diye konuştular.

Ülkenin dört bir yanında doğa hakkı savunucusu kadınların yanında olduklarını söyleyen doğa savunucuları, “Doğa hakkını korumaya, ağaçların, ormanların, dağların sesi olmaya devam edeceğiz. Biz yılmıyoruz, korkmuyoruz” diye belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam