28 Eylül 2022 08:14

Tece Polisevi'ne saldırı sonrası 22 kişi gözaltına alındı

Mersin'deki Tece Polisevi'ne düzenlenen saldırı sonrası 22 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA (Temsili görsel)

Paylaş

Mersin'deki Tece Polisevi'ne düzenlenen silahlı ve bombalı saldırının ardından saldırganla bağlantısı olduğu öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı.

Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine iki kadın tarafıdan silahlı saldırı düzenlendi. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan saldırganlar sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Çevrede bulunan bir başka bomba düzeneği ise polis tarafından imha edildi. Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet eden kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru Sedat Gezer ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer polis memurunun ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırganlardan Dilşah Ercan ile bağlantılı olduğu öne sürülen şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri 22 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da mevsimlik tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Kaşıkçı davası görülürken dokunulmazlık adımı: Prens Selman, Başbakan olarak atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa