28 Eylül 2022 10:56

Milletvekili Oya Ersoy sordu: Emeklilerin kaçı asgari ücretten düşük ücret alıyor?

HDP Milletvekili Oya Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na asgari ücretten düşük emekli maaşı alan kişilerin sayısını sordu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; asgari ücretten düşük emekli maaşı alan kişilerin sayısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na sordu.

BAKANLIKLAR SORULARI CEVAPSIZ BIRAKIYOR

Ersoy; milletvekilleri tarafından kurumlara sunulan soru önergeleri de dahil olmak üzere, bilgi edinme başvurularına cevap olarak web sitelerinin linklerinin verilmesinin, sorulara eksiksiz ve doğru cevapların verilmemesinin ve hiç cevaplanmamasının sıkça yaşanan bir sorun olduğunu ifade etti.

Ersoy, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yöneltilen soruları doğru ve eksiksiz paylaşıyor olması kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından da kritik bir noktada durmaktadır.” dedi.

Oya Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şu soruları yöneltti:

  • Kurumunuzdan emekli aylığı almakta olanlar (4/a kapsamındakiler) arasında Mayıs 2022 itibarıyla en düşük emekli aylığı (Hazine desteği hariç) kaç TL’dir?
  • Kurumuzdan emekli aylığı alanların (4/a kapsamı) kaçı cari asgari ücret olan 4 bin 253 TL’nin altında aylık almaktadır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mervenur Polat'ın katili Cüneyt Akyol'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Edirne'de işçi servisleri çarpıştı: 20 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa