29 Eylül 2022 12:21

Kocaeli Emek Gençliği: Yemekhane zammı geri çekilsin

Kocaeli Üniversitesinde yemekhane fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Zamma tepki gösteren Emek Gençliği, sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için birleşme çağrısı yaptı.

Kocaeli Emek Gençliği: Yemekhane zammı geri çekilsin

Fotoğraf: Evrensel

Kocaeli Üniversitesinde yemekhane fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasına karşı Kocaeli Emek Gençliği açıklama yaptı.

Açıklamada üniversitelerin ticarethane, öğrencilerin de müşteri olmadığı belirtilirken, sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için üniversitenin tüm bileşenlerine birleşme çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Kocaeli Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılına da sorunlarla başladı. Ulaşımdan beslenmeye barınmadan ders materyallerine kadar her şeyin zamlandığı şu günler de KOÜ yönetimi de bu artışın faturasını öğrencilere kesiyor. Hiçbir duyuru yapmadan yemekhane ücretlerine yapılan yüzde 25'lik zam bu durumun en somut örneğidir. Ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın gittikçe zorlaştığı bu günlerde, üniversite yönetimi sessiz sedasız yemekhane fiyatlarına zam yaptı, On binlerce öğrenci de bu fiyata daha uygun yemek bulamayacakları için mecbur bırakılmıştır. Bir kamu kuruluşu olan üniversite, öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını güvence altına almak zorundadır. Bu ihtiyacı karşılarken kâr amacı gütmemelidir. Fakat yapılan son zamda da görüyoruz ki öğrencilerin yararı gözetilmemekte; öğrenciler müşteri yerine konulmaktadır. Öğrencilerin yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığı, çalışarak okuyan üniversiteli sayısının arttığı bu dönemde üniversite öğrencilerinin, üniversitede ücretsiz beslenme hakkını tesis etmek üniversitenin sorumluluğudur. Bu politikalar karşısında ücretsiz beslenme, barınma ve eğitim mücadelesinin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak ne kadar da kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. En temel insani hak olan beslenmenin, biz öğrencilere eğitim hayatımız boyunca ücretsiz bir şekilde verilmesini talep ediyor, bu konuda kamu kuruluşu olan Kocaeli Üniversitesi yönetimini adım atmaya çağırıyoruz.

Üniversite yönetimi bütçe harcamalarını nereye ve nasıl yaptıklarını açıklamalı, şeffaf olunmalı, yemekhane zammı derhal geri çekilmeli ve beslenme hakkı ücretsiz olarak öğrencilere sunulmalıdır!

Üniversiteler, öğrencilerine müşteri gözüyle bakarak kar sağlayacak ticari işletmeler değildir. Tam tersi öğrencilerinin ve bütün bileşenlerinin yararına çalışması gereken kamu kuruluşlarıdır. Sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için Kocaeli Üniversitesi'nin tüm bileşenlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. (Kocaeli/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et