30 Eylül 2022 04:29

Erciyes üniversitesine atanan rektörün ilk işi tiyatro yasağı ve yemek zammı oldu

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü TÜİK’in enflasyonunu doğru bulmayıp bir öğünü 2.5 TL olan öğrenci yemekhanesine yüzde 100 zam yaptı ve yemek 5 TL oldu.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü | Fotoğraf: Turan Kaya/Wikimedia Commons

Paylaş

Sadık İŞÇİ
Erciyes Üniversitesi Öğrencisi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Altun atandı.

Yeni rektöre tebrikler devam ederken kendisi ilk olarak Kayseri Barosu avukatlarının üniversitenin seminer salonunda oynayacağı komedi oyununu yasakladı. Yasağın nedeni oyunda ‘rektör’ ifadesinin geçmesi. Yasak kararının ardından geçen sene yapılan bir dizi sosyal faaliyetlerin bu sene devam edip etmeyeceğine dair soru işaretleri öğrencilerin zihinlerinde yeniden belirdi. Göreve atandığı ilk günden tiyatro yasaklayan rektör üniversitede kendini ‘tek adam’ ilan edeceğini duyurmuş oldu.

Kendi deyimi ile “Güzel projeleri gerçekleştirme” gayretinde olduğunu dile getirerek göreve başlayan rektör, krizin faturasını öğrencilerin kursağına keseceğini ilk günden belli etti. Öyle ki Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü TÜİK’in enflasyonunu doğru bulmayıp bir öğünü 2.5 TL olan öğrenci yemekhanesine yüzde 100 zam yaptı ve yemek 5 TL oldu. Bu da yetmez gibi ikinci defa yemek almak isteyenler aynı yemeğe 11 TL ödeyecek.

Göreve gelir gelmez üniversite içindeki bütün billboardlara hızla asılan resimlerinden tanıyabildiğimiz rektör; barınma, ulaşım ve kırtasiye masrafları yetmiyormuş gibi şimdi de beslenme masraflarıyla krizin yükünü öğrencilere yıkmaya çalışacağını koltuğa oturduğu ilk andan itibaren kanıtladı.

Rektörün icraatlarını sorduğumuz birkaç arkadaşımızın yorumu ise şöyle:

İktisat öğrencisi: Geçen dönem her gün okula gelip iki öğünü burada yiyordum. Şimdi masraflar arttı. Ulaşıma da zam geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hazır sesim çıkıyorken fakültemin soğukluğundan da dem vurmak istiyorum.

Diş hekimliği öğrencisi: Malzemelerimin fiyatları çok yüksek; bir de ulaşım ve yemek fiyatlarına yapılan zamlar var. Her gün bunları düşünmekten çok yoruldum.

Edebiyat öğrencisi: Okulun çevresi ıssız olduğu için akşamları korkmama rağmen geçen dönem akşama kadar okulda oluyordum. Şimdi fiyatlar arttı; okula gelirken iki kez düşüneceğim.

ÖNCEKİ HABER

Üniversitelerde hülle atamalar: Sınavsız atamalarla müdürlük dağıttılar

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri arkalarını 428'inci kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa