29 Eylül 2022 16:32

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri arkalarını 428'inci kez rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 428. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Nazım Çapkın

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde direnişin 91. haftası devam ediyor.

Direnişin 634. günü Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının üç yüz doksan dokuzuncu, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının üç yüz on sekizinci, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının yetmiş altıncı, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise kırk beşinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 428. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan bir döviz ve üzerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan fotoğrafı taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes üniversitesine atanan rektörün ilk işi tiyatro yasağı ve yemek zammı oldu

SONRAKİ HABER

2023'te bütçeden 750 milyar TL faize gidecek: Bu nasıl faiz düşmanlığı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa