30 Eylül 2022 19:29

Direnen Marlboro işçileri: Yalanları gömmek için de direnişimiz sürecek

Gıda-İş’e üye olduğu için işten atılan ve direnişe geçen Euroserve (Marlboro) işçileri; işverenin yalanlarına, baskılarına ve işten atmalara karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Torbalı’da bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten ve DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Euroserve işçilerinin direnişi 11’inci gününde sürüyor. Fabrika önünde bir araya gelen işçiler, işverenin yalanlarına, baskılarına ve işten atmalara karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.

“Marlboro’dan atılan işçiler geri alınsın, sendika hakkımız tanınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın onurlu direnişimiz” sloganları atıldı.

“İŞVEREN YALAN YANLIŞ BİLGİLER SUNMUŞ”

Açıklamada konuşan DİSK/Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “İsviçre’de iki Philip Morris fabrikası var. Bu iki fabrikadaki işçi komiteleri bir araya gelerek Torbalı’daki Marlboro işçilerine nasıl destek olabilecekleri konusunda toplantı yapıp kararlar aldı. Bu kararlardan bir tanesi Philip Morris merkeziyle görüşmekti. Bu görüşmeyi yaptılar. Philip Morris yetkilileri komiteye 3 farklı konuda yalan yanlış bilgiler vermişler. Birincisi ‘4 kişiyi sürgün etmedik, biz yeni önerilerde bulunduk, 2'si kabul etti 2'si reddetti’ demişler. Bizim bildiğimiz şu, 4 arkadaşımızın 3'ü aramızda 1'i başka fabrikada. Sürgün edilen 4 arkadaşımız haksız hukuksuz işten atılmıştır” dedi.

Diğer bir yalanın ise 4 işçinin atılmasından sonra 125 kişinin eylem yaptığı yönünde olduğunu belirten Öden, “Biz demokratik haklarımızı kullanmak üzere basın açıklaması yaptık, bunu kabul etmeyince 11 arkadaşımızı attılar biz sonra eyleme başladık” diye konuştu.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Öden şöyle devam etti: “Üçüncü büyük yalan ise Kuzey kapısına gittiğimizde işe alınmayan arkadaşlarımız vardı. Kapıya gelip işe girmek istedik işe alınmadık. Biz de içerideki arkadaşlarımıza destek vermek istediğimizde kapıyı açmadılar. Daha sonra kapı açıldı ve içeri girdik ancak onlar kapıyı kırdığımızı söylemişler. Bunun da böyle olmadığını görüntüyle birlikte cevapladık.”

Tüm bu yalanlara karşı da mücadele edeceklerini belirten Öden, “Bunların yalanları bitmez; yalanları gömmek için direnişimiz de bitmez. Taleplerimiz yerine gelene kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB Merkez Konsey üyeleri hakkındaki beraat kararı, TTB'nin hedefe konması - Prof. Dr. Sinan Adıyaman | Sağlık Olsun

SONRAKİ HABER

Gürer: Kaybolan tarihi eserler nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa