Enerji Bakanlığının "tasarruf yapın" çağrısına işçilerden yanıt: Asıl tasarrufu onlar yapsın

Eskişehir’deki işçiler, Enerji Bakanlığının "Tasarruf Tedbirleri" kitapçığına tepkili: Gelen zamları hiç konuşmuyorlar, asıl tasarrufu onlar yapsın.

02 Ekim 2022 09:00
Paylaş

Eskişehir Gültepe mahallesindeki sabah ve akşam vardiyasına giden işçilerle, gelen zamlarla birlikte kış aylarının nasıl geçeceğini ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıkladığı "Aklınla Verimli Yaşa" adlı tedbir kitapçığını konuştuk.

Ulaşımdan barınmaya, doğalgazdan gıdaya gelen zamlara tepkili olan işçiler, kış aylarının başlayacak olması ve okulların açılmasıyla birlikte yaşam koşullarının daha da kötüleşeceğini dile getirdi.

Konuştuğumuz işçiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıkladığı, "tasarruf" tedbirlerinin yazıldığı kitapçığa dair ise "Sürekli tasarruf yapan zaten bizleriz. Asıl onlar saraylarında tasarruf etsin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Eskişehir’de kiralık ev fiyatlarının geldiği son durumun da altını çizen işçiler, "Evde 1 kişi çalışıyorsa o ailenin kalacak yeri bile yok." dedi.

Okullarda dağıtılan ders kitapları yetersiz olduğu için öğretmenlerin ek ders kaynak kitabı istediğini söyleyen işçiler, aylık giderlerine eklenen buna benzer masraflarla asgari ücretin eridiğini vurgulayarak "Ay sonunu nasıl getireceğiz? Bir kitapçık da buna yazın bari" diyerek asgari ücrete zam yapılması gerektiğini ifade etti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencisi: Krizin faturasını yine öğrenciler ödedi

SONRAKİ HABER

TGS pazartesi günü "Sansür yasasına hayır" diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa