03 Ekim 2022 19:50

Euroserve (Marlboro) işçileri: Sendikalı çalışma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan ve 14 gündür direnen Euroserve (Marlboro) işçileri, “Sendikalı çalışma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Paylaş

İzmir Torbalı’da bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten ve DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Euroserve işçilerinin direnişi 14’üncü gününde sürüyor.

Fabrikanın Güney kapısında bir araya gelen işçiler, “Atılan işçiler geri alınsın”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İş ekmek özgürlük”, “Yaşasın onurlu direnişimiz” sloganları attı.

“İŞSİZLİĞE MAHKUM EDİLMEYİ KABUL ETMİYORUZ”

İşçilere seslenen DİSK/Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “2 buçuk ay önce başlayan sendikal mücadelemizde sendikalaşma haklarımıza karşı işverenin takındığı saldırgan ve işimizi, ekmeğimizi elimizden almaya yönelik saldırıları karşısında haklı direnişimizin 14’üncü günündeyiz. Bu haklı mücadelemize karşı bizi aşağılamayı ve tazminatlarımıza el koymayı planlayarak bizi işten atan patronlar bugün geldiğimiz yerde 'yeter ki direnişi bırakın zaten uzlaşmaya giderek tazminatınızı ödeyeceğiz' diyerek aslında bir açıdan da mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu kabullenmek zorunda kaldılar. Ancak biz işsizliğe mahkum edilmeyi kabul etmiyoruz. Sendikalı çalışma mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran'da protestoların 18. günü: Silahlarla peşimizdeler, bize yardım edin

SONRAKİ HABER

Suruç Katliamında yaşamını yitirenler için Dersim'de "Düş yolcuları parkı" açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa