04 Ekim 2022 23:00

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube: Bornova Belediye Başkanı’nın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İdug’un TİS görüşmelerinde ücret talepleri için yaptığı ve işçilerin tepkisini çeken sözleriyle ilgili Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube'den açıklama geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İdug’un bugün gerçekleşen Meclis toplantısında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret talepleri için yaptığı ve işçilerin tepkisini çeken “belediye bütçesinin yüzde 90’ını istiyorlar” sözlerine karşı açıklama yayımladı.

Şube yönetim kurulu imzalı açıklamada, Bornova Belediye Başkanı İduğ’un sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, “İşçileri kent halkıyla karşı karşıya getirmek üzere yapılmış bir açıklama olarak değerlendiriyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirme iradesinde olunduğu vurgulanırken, grev uygulama tarihinin ise 18 Ekim olarak belirlendiği ifade edildi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Basına ve kamuoyuna 04.10.2022 tarihinde (bugün) Bornova Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un dilek ve temenniler bölümünde, sendikamız DİSK/Genel-İş ile yürüyen toplu iş sözleşmesinin henüz sonuçlanmamasının önemli bir nedeni olarak işçilerin bütçenin yüzde 90’ını bulan talepleri ile ilgili olduğunu iddia etmesi, sözleşmenin bitmemesini ve bu takvime kalmasını açıklaması açısından doğruyu yansıtmamaktadır. 8 Haziran'dan bugüne dek, sadece beş oturum yapılmış olup, bazı idari maddeler dahil sözleşme içerisinde karşılıklı anlaşılarak tutanak altına alınamamıştır. Her seferinde görüşmeye açık olduğumuzu iletmemize, 05.10.2022 tarihinde (yarın) yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde bitirme iradesi ile masaya oturacak olmamıza rağmen, bugün mecliste yapılmış olan açıklamayı, bu kentliyle karşı karşıya bırakılma hamlesi olarak değerlendiriyoruz.  Taleplerimiz asla bütçenin yüzde doksanını kapsamamakta olup insanca yaşanacak bir düzeye karşılık gelmektedir. Bir daha tekrarlamak isteriz ki, genel merkezimizce alınmış olan ve karşılıklı olarak anlaşılmazsa 18.10.2022 tarihinde uygulanacak olan greve kadar sözleşmemizi masada bitirme iradesini korumaktayız.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Onur Şener cinayetinde tutuklanan İlker Karakaş ve Ali Gündüz Çalışma Bakanlığı görevinden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı'nın "tasarruf yapın" sözlerine işçilerden yanıt: Bakan gelsin de bir ay bizim evde yaşasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa