05 Ekim 2022 10:07
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2022 11:17

Putin ilhak kararını resmen onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Donetsk, Luhansk Herson ve Zaporojye bölgelerinin ilhakını resmileştiren yasayı imzaladı.

Vladimir Putin | Fotoğraf: Kremlin Basın Dairesi

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın Herson, Zaporojye, Donetsk ve Luhansk bölgelerini ilhak etmesini resmileştiren yasayı imzaladı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Putin'in, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili yasaları imzaladığı belirtildi. Söz konusu yasalara göre, bu bölgelerde yaşayanlar Rus vatandaşı olarak kabul edilecek.

Ayrıca Putin, imzaladığı kararnamelerle, bölgelere geçici başkan ve vali atadı. Buna göre, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin geçici başkanı Denis Puşilin, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin geçici başkanı Leonid Paseçnik, Herson bölgesinin geçici valisi Vladimir Saldo ve Zaporijya bölgesinin geçici valisi Evgeniy Balitskiy oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya tarafından ilhak edilmesine yönelik belgeleri 30 Eylül'de imzalamıştı.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, 4 bölgenin Rusya tarafından ilhak edilmesine ilişkin yasaları 3 Ekim'de kabul etmişti. Parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi de söz konusu yasaları dün onaylamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhakını geçersiz saydığını ilan eden bir kararname ile Putin ile savaşı müzakere etmenin imkansız olduğuna dair bir kararname imzalamıştı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

22 bin lise öğrencisi bakan talimatıyla sınıf geçti

SONRAKİ HABER

AYM'den Leyla Güven hakkında milletvekiliyken tutuklanması ile ilgili tazminat kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa