06 Ekim 2022 04:23

KYK yurdunda sorunlar dağ gibi: Odalar kalabalık, çamaşır makinaları bozuk

Kocaeli Samiha Ayverdi Öğrenci Yurdunda kapasite yetmediği için odalar 6 kişiye çıkarıldı. Hijyen ve temizliğin yeterli olmadığını belirten öğrenciler, çamaşırhanede ise yılan çıktığını söyledi.

Çemberlitaş Kız Yurdu'ndaki 8 kişilik bir oda | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emre YILMAZ
Kocaeli

AKP iktidarının yurt kapasitelerini artırmakla övündüğü KYK yurtlarında, öğrenciler ranza atılıp 6 kişiye çıkarılan kalabalık, havasız odalara mahkum. Kocaeli Üniversitesi Samiha Ayverdi Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, yurdun çamaşırhanesinde yılan çıktığını ve kapasite yetmeği için odaların 6 kişiye çıkarıldığını söyledi.

ÇAMAŞIRHANEDE YILAN ŞOKU

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi, yurtta oda kapasitelerinin 6 kişiye çıkarılmasına tepki göstererek “Bu bütçe nereye harcanıyor? 6 kişi nasıl bir arada kalacağız? Bu eğitim hayatımızı da olumsuz etkileyecek. Bu şartlarda nasıl ders çalışabilirim? Bu karardan vazgeçmeleri gerekir” dedi. Yurdun çamaşırhanesinde yılan görülmesiyle ilgili de konuşan öğrenci, “Videoyu görünce şok oldum, yurtta nasıl yılan görülebilir? Yurt yaşamı gittikçe zorlaşıyor” dedi. Bu yıl hayata geçirilen fiks menü sisteminin öğrencilerin yararına olmadığını dile getiren öğrenci “Fiks menü sistemi özellikle sabah kahvaltıları açısından oldukça yararsız. Mesela yumurta alıyoruz ve bunun için ayrı bir para ödememiz gerekiyor. Sabah verilen kahvaltı çok niteliksiz ve porsiyonlar da çok küçük” dedi.

‘KOŞULLARIMIZ İYİLEŞTİRİLMELİ’

İletişim Fakültesi Öğrencisi Beyza ise “6 öğrenci nasıl aynı odada kalabilir ki?​” diye sorarak pandemi gibi bir süreç geçirdikten sonra hijyene temizliğe dikkat edilmesi gerekirken bunları yapmanın öğrenci yararına olmadığını söyledi.  Yurt temiz olmadığı için arkadaşlarıyla koridoru dahi temizlemek zorunda kaldıklarını belirten Beyaz “Hayatımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz yurtlar temiz değil, hijyen koşullarının sağlanamadığı bir yerde sağlıklı bir eğitim hayatı nasıl? Hayatımızı zorlaştırmayı bırakıp yurt koşullarını iyileştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaldığı odanın kapasitesinin 6 kişiye çıkarılacağını söyleyen Feyza ise “Bu durumdan kimse memnun değil. O kadar insan küçücük bir odada nasıl kalacak? Zaten bizim yurdumuzda çamaşır makineleri bozuk, ütü yok. Onları da kendimiz halletmeye çalışıyoruz. Tüm bunlar hayatımızı çekilmez bir hale getiriyor. Aslında bizleri önemsemiyorlar yoksa bunları yapmazlar” ifadelerini kullanarak bu koşullara karşı öğrenciler olarak bir şeyler yapmaları gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Güney Kore, Doğu Denizi'ne 4 füze fırlattı

SONRAKİ HABER

HDP'li Saruhan Oluç: Başörtüsüyle ilgili yasal ve anayasal bir değişikliğe biz varız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa