06 Ekim 2022 13:36
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2022 20:59

Ege Denizi’nde iki mülteci teknesi battı, en az 22 kişi hayatını kaybetti

Ege Denizi'nde Midilli ve Çuha adaları açıklarında iki mülteci teknesinin batması sonucu en az 22 kişi yaşamını yitirdi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege Denizi’nde perşembe günü (6 Ekim) iki farklı noktada mülteci teknelerinin batması sonucu en az 22 kişi yaşamını yitirdi.

Midilli (Lesbos) Adası açıklarında, 40 kişiyi taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 18 kişi öldü. Yunanistan mevkilerince yapılan açıklamada, 16 genç Afrikalı kadın, 1 erkek ve 1 oğlan çocuğunun cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. 10 kadın kurtarılırken, 12 mültecinin kayıp olduğu bildirildi. Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Kokkalas, kurtarılan kadınların tamamının Afrikalı ve 20 yaş üzerinde olduklarını aktarıp kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Öte yandan DW Türkçe'nin haberine göre Çuha (Kythira) Adası açıklarında da kayalara çarpan bir yelkenlinin battığı ve en az 4 göçmenin hayatını kaybettiği kaydedildi. Resmi açıklamalara göre, İranlı, Iraklı ve Afgan 80 kişi kurtarılırken, kayıp olduğu düşünülen 11 kişi için arama çalışmaları sürüyor. Bir görgü tanığı "Teknenin kayalara çarptığını ve insanların o kayalıklara tırmanmaya çalışarak kurtulmaya çalıştıkları anları gördük" diye konuştu.

YUNANİSTAN TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Yunanistan yaşananlara dair Türkiye'yi suçladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Yannis Plakiotakis, "Türkiye'nin acımasız insan kaçakçısı çetelerine tolerans göstermesi, bir kez daha insan hayatlarına mal olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de "Artık gelecekte bu tür olayların yaşanmasını engellemek ve masum insanlardan baslenen kaçakçıları yeryüzünden silmek için daha kapsamlı bir işbirliği yapma zamanıdır" açıklamasında bulundu.

Türkiye ise Ege Denizi'nde yaşananlardan Yunanistan'ı sorumlu tutuyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ay Birleşmiş Milletler Genel Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Yunanistan'a "Ege Denizi'ni mülteci mezarlığına çevirme" suçlaması yöneltmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ten Albayrak ve Taşkesenlioğlu savunusu: Halk TV, Tele1 ve KRT’ye ceza

SONRAKİ HABER

İran'da liseli Nika ve Sarina polis tarafından katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa