07 Ekim 2022 20:24

3 ayrı suçtan ceza verilen Ümitcan Uygun, 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

Aleyna Çakır'ı ölümünden önce darbedip, bu anları sosyal medyadan canlı yayınladığı için yargılanan Ümitcan Uygun, 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hayatını kaybeden Aleyna Çakır'ı darbettiği görüntülerin sosyal medyadan yayınlamasının ardından hakkında açılan davada yargılanan Ümitcan Uygun’a 3 ayrı suçtan 4 yıl 10 ay hapis cezası verildi. 

Ümitcan Uygun'un, Aleyna Çakır'ı darbettiği görüntüleri sosyal medyadan yayınlaması ardından yargılanan Ümitcan Uygun’a ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü.

Ankara 17´nci Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen karar duruşmasına fail Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili dava kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Aleyna Çakır’ın yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu. 

Mahkeme Uygun’a, “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 2 yıl, “bilişim sistemine usulsüz giriş” suçundan 2 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan 2 yıl 2 ay, “tehdit” suçundan ise altı ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Kararda indirim uygulanmazken, hükmün açıklanması da geri bırakılmadı. Dosyada yargılanan bir diğer fail Enes Özdemir'e de “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da Aleyna Çakır, şüpheli şekilde yaşamını yitirmeden önce 17 Nisan 2020’de kendisine şiddet uyguladığı anlara ilişkin görüntülerini sosyal medyada canlı yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında şikayetçi oldu. Fail ve bu sırada evde bulunan arkadaşı Enes Özdemir, gözaltına alınmalarının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda failler hakkında “konut dokunulmazlığını ihlal”, “tehdit”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” ve “bilişim sistemine usulsüz girme” suçlarından dava açıldı. 

Öte yandan Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili tutuklu yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

19 Mayıs Üniversitesi toplu iş sözleşmesi sürecinde grev aşamasına gelindi

SONRAKİ HABER

Grevdeki Kumluca Belediyesi işçileri: Tüm engellere rağmen kararlıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa