07 Ekim 2022 20:15

Grevdeki Kumluca Belediyesi işçileri: Tüm engellere rağmen kararlıyız

Grevdeki Kumluca Belediyesi işçilerine yönelik baskılar sürüyor. Belediye önündeki kaldırım taşları söküldü, alan bariyerle kapatıldı. Belediye, işçilerin sesini bastırmak için ses aracı bile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasan ALKAN
Antalya

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için 3 gündür grevde olan Genel-İş üyesi Kumluca Belediyesi işçileri, engellemelere rağmen hak arayışlarını sürdüreceklerini söyledi.

Antalya Kumluca Belediyesinde çalışan Genel-İş üyesi işçiler, belediye yönetiminin toplu sözleşme görüşmelerine yanaşmaması üzerine 5 Ekim günü grev kararı aldı.

63 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine yanaşmayan belediye yetkilileri, grev kararının ardından 11 işçiyi işten çıkardı.

İşçilerin grevi sürerken belediye yönetimi, belediye binası önündeki kaldırım taşlarını gece yarısı söktürüp, giriş kapısının bulunduğu alanı demir bariyerlerle çevreledi.

Genel-İş üyesi işçiler ise Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kurarak grevlerini devam ettirmekte kararlı olduklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN MÜDAHALE

İşçiler, belediye binası önünde toplanarak yönetime ve Kumluca halkına grevlerini duyurmak istedikleri sırada, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Alagöz, Kumluca Belediye Spor Kulübü aracını getirip “Bu iş yerinde grev vardır” pankartını kapatmaya, müzik açarak da işçilerin sesini bastırmaya çalıştı.

Bunun üzerine arbede yaşandı. Alagöz, eşiyle dayanışmaya gelen bir kadını itekledi, demir bariyerleri de işçilerin üzerine fırlattı. Zabıta ve emniyet ise işçileri alandan çıkardı.

Ayrıca Kumluca Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından da greve katılan işçiler fotoğraflanıp tehdit edildi.

"TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE DEK BURADAYIZ"

Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük,  yaşananlarla ilgili "Suç işliyorsunuz. Biz burada anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Belediye binasının önünü hafriyat yığınıyla da kaplasanız, ses aracıyla da kaplasanız, bu iş yerindeki grev gerçeğini değiştirmiyor. Kumluca halkı ve kamuoyu bu yaptıklarınızı görüyor" dedi.

Mücadele vurgusu yapan Küçük, “İş, ekmek, özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Atılan işçi arkadaşlarımız geri alınana ve toplu sözleşme masası kurulana dek buradayız, bir yere gitmiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

3 ayrı suçtan ceza verilen Ümitcan Uygun, 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD’ye 3-1 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa