08 Ekim 2022 09:54
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ekim 2022 10:47

Rusya ile Kırım'ı bağlayan Kerç Köprüsü’nde patlama oldu, Ukrayna "Bu sadece başlangıç" dedi

Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde bir kamyon infilak etti, yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktı. 3 kişi yaşamını yitirirken köprüde çökme meydana geldi.

Fotoğraf: Vera Katkova/AA

Paylaş

Rusya ile Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde bir kamyon infilak etti. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktı ve köprüde çökme meydana geldi. Patlama sonrası Ukrayna'dan "Bu sadece başlangıç" açıklaması geldi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Kerç Köprüsü'ndeki bir kamyondaki patlama nedeniyle yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktığı belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, kamyondaki patlama sonucu ikisi erkek biri kadın 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Açıklamada, patlamanın olduğu kamyonun sürücüsünün kimliğinin belirlendiği ve soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Oluşan hasar nedeniyle köprü trafiğe kapatıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde patlama sonucu Kerç Köprüsü'ndeki yolun çökmesi, rayların üzerinde yakıt bulunan vagonlardan alevlerin yükselmesi yer alıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olay hakkında bilgi verildiğini ve özel soruşturma komisyonu oluşturulduğunu açıkladı.

Kremlin'in resmi hesabından yapılan açıklamada “Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'ndeki acil durumla ilgili olarak Başbakan Mihail Mişustin, Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Acil Durum (EMERCOM) Bakanı Alexander Kurenkov ve Ulaştırma Bakanlığı Vitaly Savelyev'in yanı sıra güvenlik güçleri başkanlarından bilgi aldı” denildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, akşam saatlerinde köprüye giderek olay yerinde incelemede de bulundu.

UKRAYNA: BU SADECE BAŞLANGIÇ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, patlamayla ilgili "Kırım, köprü, başlangıç" yorumunda bulundu.

Podolyak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kırım, köprü, başlangıç. Yasa dışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği yerleri terk etmeli" ifadelerini kullandı.

Podolyak daha sonra yaptığı açıklamada ise Rusya'yı suçlayıp "Kamyon Rusya'dan geldi" dedi.

Estonya ise patlamadan dolayı Ukrayna özel kuvvetlerini tebrik etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise "Kiev rejiminin sivil altyapının yıkımına tepkisi, onun terörist doğasını kanıtlıyor" açıklamasında bulundu.

KÖPRÜ YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

Patlamanın ardından yapılan çalışmalar sonrası köprü yeniden demiryolu ulaşımına açıldı. Gece saatlerinde patlama sonrası ilk yolcu treni köprüden geçti.

AÇILIŞI PUTİN TARAFINDAN YAPILMIŞTI

Kerç Köprüsü, Rusya ile Kırım arasındaki bağlantıyı sağlayan stratejik bir konuma sahip olmasının yanı sıra, Rus ordusunun Kırım'a yönelik silah sevkiyatlarında da kritik bir işlev görüyor.

Köprünün açılışı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından, 2018'de yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK'nın Katar'daki Dünya Kupası'nda görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

SONRAKİ HABER

İzmir Tabip Odası: Sağlıkta şiddet artık “Sağlıkta Terör“ halini almıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa