09 Ekim 2022 20:36
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2022 13:05

Kadıköy'de 3 kişinin öldüğü patlamaya terör soruşturması

Kadıköy'de bir binada meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Vali patlamanın nedeni "doğal gaz" diye açıklarken, İGDAŞ "Dairede doğal gaz bağlantısı yok" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de bir binada yaşanan patlama ve yangınla ilgili "terör" soruşturması başlatıldığı belirtildi. Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüleceği öğrenildi.

9 Ekim saat 19.00 sıralarında Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta bir binada patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından binada yangın çıkmıştı. Yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiş, çökme riski bulunan binada patlama ve yangınla ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ise 5 saat sonra sona ermişti. Yapılan incelemelerde bina içerisinde 3 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı Cenazeler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Patlamanın şiddeti gün aydınlanınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın patlamayla birlikte büyük hasar aldığı, duvarlarının yıkıldığı görüldü.

VALİ DOĞAL GAZ PATLAMASI OLDUĞUNU BELİRTTİ, DİĞER YETKİLİLER "DEĞİL DEDİ"

Vali Ali Yerlikaya patlamanın nedenini 'doğal gaz' olarak açıklarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek" dedi. İGDAŞ da "Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur" açıklaması yaptı.

Alınan bilgiye göre, Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta bir binada patlama yaşandı. Patlamanın ardından binada yangın çıkması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler, binada soğutma çalışması başlattı. 

İBB: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yangında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Açıklamada şunlar belirtildi:

"Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta çıkan yangına İBB İtfaiyesi 8 dakikada ulaşarak müdahale etti. Dumandan etkilenen 1 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İBB İtfaiye ekipleri, 19.05’te Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta için gelen yangın ihbarı üzerine hızlıca bölgeye intikal etti. 19.13’te olay yerine ulaşan ekipler, 3 katlı binanın 3.kat ve çatısı ile bitişiğinde bulunan 2 binaya sirayet eden yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Toplam 56 personel ve 19 araçla yapılan müdahalelerde 1 kişi dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Binadaki yangını kontrol altına alan İBB İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Çökme riski bulunan binada arama çalışmalarına devam ediliyor."

VALİ YERLİKAYA: ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter’dan paylaşımda bulunarak patlamanın "doğal gazdan" kaynaklandığı açıkladı. Yerlikaya, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

İMAMOĞLU: DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL

Daha sonra açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise patlamanın kaynağının doğal gaz olmadığını söyledi. İmamoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek." diye belirtti.

İGDAŞ: PATLAMA OLAN DAİREDE DOĞAL GAZ BAĞLANTISI YOK 

İmamoğlu'nun ardından İGDAŞ'tan yapılan açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan İBB Basın Danışmanı Murat Ongun, "İGDAŞ: Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur. Kamuoyunun bilgisine." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dengeli beslenme hepimizin hakkı

SONRAKİ HABER

Bakan Koca "müjde" gibi duyurdu: Mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa