09 Ekim 2022 22:09

Yeni dönemin ilk sorusu: okula nasıl gidip geleceğim?

Okula gidip gelebilmemin günlük maliyeti sadece 26.5 TL. Gün içinde yemek yemekten bahsetmiyorum bile.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kayseri Üniversitesinden bir genç

 

Kayseri Üniversitesini yeni kazandım. Okulun açılmasını beklerken bazı tereddütlerim var. Kayseri’nin bir ilçesinde yaşıyorum. Yeni eğitim döneminde yaşayacağım bazı sıkıntılardan bahsetmek istiyorum.

İLÇEDEN ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM ÇOK PAHALI

Bahsettiğim gibi, bir ilçede yaşıyorum. KYK yurduna başvuru yapamadım. Çünkü çıkmayacağını tahmin edebiliyordum. Bir emekçinin çocuğu olarak özel yurda ya da eve çıkma ihtimalim hiç yok. Ailemin okutması gereken iki çocuğu var. Bu yüzden günlük olarak ilçeden Kayseri merkeze gidip gelmem gerekiyor. İlçenin bilet fiyatları 10 TL, benim günlük kullanacağım bilet en az 20 TL ki bu sadece Kayseri’ye gidip gelme maliyeti. Okula da gidip gelmek için 6.5 TL daha vermem gerekiyor. Yani günlük en az 26.5 TL. Gün içinde yemek yemekten bahsetmiyorum bile.

HAKKIM OLANI İSTİYORUM

Eğitimin nitelikli olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden mezun olduktan sonra iş bulabilecek miyim ondan da emin değilim. Çevremde mezun olan arkadaşlarımın çoğu okudukları bölümle alakalı bir iş yapmıyorlar. Ben de okulum bitince ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem polisliğe ya da askeriyeye başvurmamı istiyor. Ama ben bunu istemiyorum. Ben nitelikli bir teknisyen olarak mezun olup bu işten hakkımı almak istiyorum.

ÖNCEKİ HABER

Gençler için üçüncü seçenek: “Emek ve Özgürlük İttifakı”

SONRAKİ HABER

Çıraklık: Düşük ücret, dayak, küfür…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...