10 Ekim 2022 15:00

Erdoğan'a göre öğrencilerin harç ve yurt sorunu yokmuş!

Saray'daki akademik yıl açılış töreninde konuşan Tayyip Erdoğan, öğrencilerin harç ve yurt sorunu kalmadığını iddia etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki sarayında düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu, öğrencilerin harç ve yurt sorunu kalmadığını iddia etti.

Konuşmasında çeşitli illerde açılan üniversitelerle övünen Erdoğan, "Birileri bizimle dalga geçti. Biz 209 üniversiteye çıkarken 'Ne gerek var' dediler. Bugün Kars’ta Ağrı’da üniversite olmazsa oradaki gençlerimiz nerede tahsilini yapacaklardı. Şimdi tüm akademisyenlerimiz Hakkari’ye de, Ağrı'ya da gidiyor. Ufuk budur" sözlerini sarf etti.

Kılık kıyafet sorununu da çözdüklerini savunan Erdoğan, "Kılık kıyafet yasaklarından ideolojik baskılara, siyasi baskılardan altyapı eksikliklere kadar pek çok sorun vardı ülkemizde. İkna odaları. Ah ah! Dereceye girip ödül almaya hak kazandığı halde sahneden ağzı kapatılarak indirilen genç kızların görüntüleri bu dönemin utanç sahneleri olarak hafızalara kazınmıştı. Bunları biz unutuyor muyuz!" dedi.

YAPTIĞI ZAMMI UNUTTU: HARÇ MESELESİ BİTMİŞ!

Erdoğan devamında "Hatırlayın, harç meselesi. Harçlardan dolayı öğrenciler sürekli boykotlar boykotlar... Harçları biz kaldırdık. Şu anda öğrencilerin harç diye bir sorunu yok. Bitti o iş" iddiasını öne sürdü.

Erdoğan'ın ifadelerinin aksine günümüzde üniversitelerin ikinci öğretim programlarında okuyan öğrenciler harç ücreti ödüyorlar, geçtiğimiz Temmuz ayında ise harç ücretlerine Erdoğan'ın kararıyla yüzde 36 zam yapılmıştı.

YURTLAR YETERLİYMİŞ, TALEP KALMAMIŞ!

Öğrencilerin barınma sorunu kalmadığını da iddia eden Erdoğan, "Mevcut yükseköğretim yurtları taleplere cevap veremiyor diye bağırıp durdular. İnsaf edin ya. Şu anda bizim 850 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarımız var. İhtiyaçlara rahatlıkla cevap verir haldeyiz. Talep yok. Bu noktaya geldik" sözlerini sarf etti.

"BAŞÖRTÜSÜ" VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI

Erdoğan, "başörtüsü" ve anayasa değişikliği tartışmasına dair ise şunları söyledi:

"Başörtüsü meselesini ortaöğretim dahil tüm eğitim kurumlarımız ile kamu kurumlarında çözüme kavuşturduk. Şimdi Meclise bugün inşallah Kabine toplantımız var. Anayasa teklifi değişikliğimizle bu temel hak özgürlüğünü anayasal güvence altına alma teklifimizi getireceğiz. Hadi bakalım. Çünkü yasal düzenlemeye ihtiyaç yok ki. İhtiyaç yokken çıktı yasal düzenleme yapalım dedi. Senin yanında hiç hukukçu yok mu. Bu işler aşıldı artık. Eğer samimi ve dürüstsen gel Anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

19-25 Eylül haftası Kovid-19 tablosu açıklandı, vakalar yeniden yükselişte

SONRAKİ HABER

İşçinin parasını patron yuttu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa