11 Ekim 2022 10:44

Bahçeli'ye göre Türkiye barış ve huzurun ülkesiymiş!

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye barış ve huzurun, sevgi ve saygının gıpta edilen ülkesidir" iddiasını öne sürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

"Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyacı vardır" diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kürt sorununu görmezden gelen Bahçeli, "CHP Genel Başkanı 'Türkiye'yi barıştıracağım' diyor. Helalleşme çağrısı yaparak geçmişi değil de geleceği kurtarmaya çalıştığından bahsediyor. Barışmak için küslüğün ve küslerin olması gerekmiyor mu? Türkiye'nin barışması için doğudan batıya kuzeyden güneye küslüğün hakimiyeti lazım değil mi? Peki bu küslük nerededir? Birbine küsen kimlerdir? Kılıçdaroğlu'nun görüp de bizim göremediğimiz bu küsler nereye saklanmıştır" sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu ve CHP için "ahmaklığı kılavuz yapma" suçlamasında bulunan Bahçeli, Türkiye'nin barış ve huzurun, sevgi ve saygının gıpta edilen ülkesi olduğunu öne sürdü:

"Kılıçdaroğlu'nun ya ruh sağlığında kaygı verici bir bozulma vardır ya da siyaseti akıl dağılması, rota sapması yaşamaktadır. İki durum da partisi ve kendisi adına buhrandır. Kılıçdaroğlu'nun vaki durumu aynen şöyledir: Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin. Aklı arkada tutup ahmaklığı kılavuz yapan Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin hali budur. Türk milleti birlik ve beraberliğin iftiharıdır, itibarıdır, ibrazıdır, ihyasıdır. Türkiye barış ve huzurun, sevgi ve saygının gıpta edilen ülkesidir. Üzerinde yaşadığımız topraklarda bin yıldır kardeşlik hüküm sürmektedir. Türkiye küs değildir."

"BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ ÇÖZÜLMÜŞ BİR MESELEDİR"

Başörütüs meselesinin, milletin kalıcı ve köklü mutabakatıyla çözülmüş bir mesele olduğunu dile getiren Bahçeli, "Bu konuyu ısıtıp gündeme getirmenin kimseye faydası dokunmayacaktır. CHP'nin Meclise vermiş olduğu kanun teklifi samimiyetsiz, tutarsız, içerik itibarıyla da baştan savmadır. Halbuki yeni bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç da yoktur. AKP ile birlikte anayasada yaptığımız değişiklik, başörtüsü meselesini tamamen çözerek anayasal düzenlemeye kavuşturmuştu" dedi.

Tıpkı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi CHP'ye anayasa değişikliği teklifine destek verme çağrısında bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi şayet samimiyse, gündemdeki anayasa değişikliği teklifine destek versinler. Başörtüsü meselesini yasal değil anayasal güvenceye kavuşturmak için elinizi taşın altına koyun. MHP, başörtüsü sorununu bütünüyle gündemden çıkarılması amacıyla hayırlı bir girişim olarak değerlendirdiği anayasa değişikliğine sonuna kadar vardır."

"ALEVİ KARDEŞLERİMİZ CEMEVİNİ İBADETHANE GÖRÜYORSA BİZE DÜŞEN SAYGI GÖSTERMEKTİR"

Erdoğan tarafından duyurulan Cemevi Başkanlığı hakkında da konuşan Bahçeli, "Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimiz bizim canımızdır, cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir Alevi kardeşlerimiz cemevini ibadethane görüyorsa -ki öyledir- bize düşen buna saygı duymak, yapıcı ve destekleyici bir tavır almaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meksika’dan Ambarlı Limanı’na gelen 1.5 ton uyuşturucu yakalandı

SONRAKİ HABER

Bursa'da ekmeğe bir yıl içinde dördüncü zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa