11 Ekim 2022 12:32

Uyuşturucu yakalanan minibüsteki 2 şüpheli tutuklandı, İBB soruşturma başlattı

"İBB Cenaze Aracı" yazılı minibüste 144 kilo esrar ele geçirilmesi ile ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İBB Başkanı İmamoğlu, konu hakkında teftiş kurulunun soruşturma yürüttüğünü açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'da, uygulama noktasında durdurulan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) cenaze nakil aracı" ibareli ve içinde 144 kilo 550 gram esrarın ele geçirildiği minibüsteki Bünyamin S. (45) ve Ersin E. (44) ile bağlantılı oldukları H.K, tutuklandı. Cenaze nakil aracının taşeron firmaya ait olduğunu açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye teftiş kurulunun olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı' ibaresi olan minibüsü şüphe üzerine İncirlik polis uygulama noktasında durdurdu. Ekipler, aracın cenaze taşıma bölümünde, narkotik köpek 'Oscar' ile arama yaptı. 'Oscar'ın tepki vermesi üzerine araçtaki detaylı incelemede, 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi. Sürücü Ersin E. ile yanındaki Bünyamin S. gözaltına alındı.

Şüphelilerin, İstanbul’un çeşitli yerlerinden aldıkları 5 cenazeyi Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a götürdüğü, dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi. Şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır’da yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olayın "İBB aracı" diye duyurulması üzerine yaptığı açıklamada aracın, kentten diğer şehirlere cenaze nakil işlerini yürüten taşeron firmanın aracı olduğunu belirtmişti. İBB “Araç, platform turizm taşımacılık şirketi’ne ait” bilgisini paylaşmıştı. Şirketin Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy’a ait olduğu iddiaları da gündeme gelmişti. Bir televizyon kanalına konuşan Adem Altunsoy da basında yer alan haberleri yalanlayarak hukuki süreç başlatacaklarını belirtmişti.

İMAMOĞLU: TEFTİŞ KURULUMUZ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yeni bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir itibar katli kampanyasıyla daha karşı karşıyayız. Bu kampanyalar ne İBB’yi kirletebilir ne de bizi yıldırır. Bir taşeron şirketin uhdesinde çalışan 2 şoförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili teftiş kurulumuz soruşturma başlattı” görüş ve bilgilerini paylaştı.

TARIK BALYALI: ÇALIŞANIN SİGORTASI VE ARAÇLAR TAŞERON FİRMAYA AİT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da araçla ilgili şu bilgileri verdi:

“Belediyemizin 86 bin çalışanı var ama bu bahsedilen ve bugünkü emniyetin operasyonuna maruz kalan 2 kişi. (Cenaze aracı) 8 Ekim'de saat 15.30'da İstanbul'dan hareket ederek Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır görevini yapmışlar. Diyarbakır görevi 18.15'te sona ermiş. Ertesi sabah 08.30'da emniyetimizin bu operasyonu görülmüş. Türkiye'de 5 ile cenaze hizmeti vermiş, cenazeleri oraya ulaştırmış, dönüşünde emniyetin operasyonuyla ne yazık ki bu durumla karşı karşıya kalmışız.

Bu bahse konu 2 kişi, 2017 yılından beri ilgili taşeron firmanın hizmet alımıyla birlikte büyükşehir belediyesine destek hizmetleri daire başkanlığı altında hizmet veriyor. Sigortası da yine büyükşehir belediyesine ait değildir, ilgili firmaya aittir, araçlar da ilgili firmaya aittir.

“Elbette ki büyükşehir belediyesinin bu konuda bir kontrol sorumluluğu vardır. Bunun için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, derhal soruşturma, inceleme başlatmıştır. Talimatlarını vermiştir. Bugün itibarıyla soruşturma da devreye girmiştir.” (HABER MERKEZİ)

{{471895}}

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da şüpheli kadın ölümü

SONRAKİ HABER

Fransa petrol grevi ikinci haftasında: Hükümetten müdahale tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa