12 Ekim 2022 11:22
/
Güncelleme: 10:56

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sanayi üretiminin geçen yıla göre yüzde 1 arttığını açıkladı. TÜİK sanayi üretimi endeksi istatistiklerini yayınladı.

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı. Üretim bir önceki aya göre ise yüzde 2,4 yükseldi.TÜİK'e göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,5 azaldı.(EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et