13 Ekim 2022 09:14

Kızılbük'te ÇED iptaline rağmen otel projesindeki satışlar durmuyor

Marmaris Kızılbük’te Sinpaş GYO’nun Kızılbük Otel ve Devre Mülk Projesi'nde ÇED süreci devam etmesine rağmen satışlar durmuyor.

Fotoğraf: Halime Şaman

Paylaş

Sinpaş GYO’nun Marmaris’te inşaatına devam ettiği Kızılbük Otel ve Devre Mülk Projesi'nde satışlar, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci yürütülmesine rağmen devam ediyor.

Projenin, satış ofisinde çalışanlar ÇED sürecinin kendi lehlerine tamamlanacağı konusunda emin. Zira, potansiyel alıcılara ‘endişelenecek bir şey olmadığı’ yönünde bilgi veren satıcılar, projenin 2024 yılının nisan ayında tamamlanacağını belirtiyor.

Gazete Duvar'a konuşan Marmaris Kent Konseyi’nden Avukat Arzu Alper, projenin en başından bu yana hukuku hiçe sayarak ilerlediğini vurgulayarak şu aşamada satış yapılmasının da yasal olmadığını dile getirdi.

ŞİRKET PROJEYİ REVİZE EDİP YENİDEN ÇED’E BAŞVURDU

Yaklaşık bir yıldır Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), çevre gönüllüleri ve Marmaris Kent Konseyi üyeleri ve bölge halkı projeye karşı mücadele ediyor. Birbiri ardına davaların açıldığı projede son olarak Marmaris Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Muğla Valiliği’nin 13 Ağustos 2021 yılında verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için dava açmış ve mahkeme bu yılın ağustos ayında valiliğin verdiği ÇED kararını iptal etmişti.

Bunun üzerine şirket, 8 Eylül 2022 tarihinde Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yeni ÇED için başvurdu. Bu kapsamda şirket, 205 odalı otel ve 1407 adet devre mülk sayısını, 206 odalı otel ve 1323 adet devre mülk şeklinde revize etti.

ÇED kararı iptal edildikten sonra Marmaris Belediyesi, inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

23 Eylül’de bölge halkını bilgilendirme amacıyla ÇED toplantısı yapmak isteyen şirkete, çevreciler ve halk tarafından engel olundu. Toplantıya katılanlar, dava sürecinin henüz tamamlanmadığını bu nedenle toplantının yapılmasının usule aykırı olduğunu söyledi. Adı, ‘hukuksuzlukla’ anılan projede, devre mülk satışları son hız devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakını kınama kararı aldı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nagihan Akarsel, "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganlarıyla toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa