Özgür Üniversitede 2022 güz dönemi 30. yıl sempozyumu ile başlıyor
Özgür Üniversite yeni döneme "Dünyada ve Türkiye’de Sol Hareketin Durumu ve Ekososyalist Alternatif" başlıklı sempozyumla başlıyor. Seminerler, iki yıl aradan sonra yüz yüze ve online biçimde olacak.
Özgür Üniversite'nin 30. yıl sempozyum afişi.
30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite yeni döneme ‘Dünyada ve Türkiye’de Sol Hareketin Durumu ve Ekososyalist Alternatif’ başlıklı sempozyumla başlıyor.
15 Ekim Cumartesi günü 11.00-17.00 arasında online-zoom üzerinden gerçekleşecek sempozyumun ilk oturumunda Yıldız Uygun moderatörlüğünde Erdoğan Aydın ve Y. Doğan Çetinkaya ile "sol hareketin krizi" konuşulacak.
İkinci bölümde ise, Ecehan Balta’nın moderatörlüğünde, Fikret Başkaya ve Foti Benlisoy’un konuşmacı olacağı ‘Ekososyalist Alternatif’ başlığı tartışılacak.
Online-zoom ve youtube üzerinden gerçekleştirilecek sempozyum herkese açık olacak.
Sempozyumun hemen ardından 2022 güz dönemi iki yıl sonra ilk kez yüz yüze ve online seminerlerle başlayacak.
GÜZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ
Tarih, felsefe, pskikoloji ve güncel tartışmaların yer alacağı güz dönemi programında yer alacak seminerler şöyle:
Pazartesi akşamları: Ali Yalçın Göymen İle ‘Siyasetin Krizi Ve Strateji Tartışmaları’,
Salı: Aykut Çoban, Hakan Yurdanur, Mustafa Durmuş, Nejla Kurul, Sibel Özbudun ve Temel Demirer ile ‘Siyasi Ekoloji’ tartışmaları yapılacak.
Çarşamba: Serpil Çakır ile “Feminist Düşünce: Eylem, Teori, Politika” ve Ayşe Hür, Erdoğan Aydın, Esat Korkmaz, Kadir Akın, Namık Kemal Dinç, Nesim Ovadya İzrail, Nevzat Onaran, Zafer Aydın ile ‘Yüzyılının Arifesinde Cumhuriyet: Toplumsal Mağduriyetleri Ve Nedenleri’ konuşulacak.
Perşembe akşamları: Ali Rıza Güngen, Arif Arslan, Cemil Yıldızcan, Gül Köksal, Özgür Narin ve Özlem Işıl ile ‘Neoliberal Felaketin Bakiyesi Krizler Ve Çıkışlar – 2-‘ , Galip Kılıç ile ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi-2- Antik Mısır’ konuları tartışılacak.
Cuma Akşamları: ‘Psikodinamik Film Okumaları’nda bu dönem, Altan Eşsizoğlu, Aslı Soyer, Ayşe Devrim Başterzi, Banu Yılmaz, Bilal Ersoy, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Onur Özalmete ve Taner Yılmaz konuşmacı olarak yer alacak.
Cumartesi günleri: İzzettin Önder ile, ‘Kapitalizme Karşıtlık: Kapitalizmden Kapitalizme Karşıtlık- Kapitalizm Dışından Kapitalizme Karşıtlık’, Erkut Sezgin ile ‘Bilincin Saydamlaştırılması’ ve Sibel Özbudun ile ‘Latin Amerika ve 'Pembe Dalga'ları: İmkanlar, Sınırlar’ başlıklı seminerler yer alacak.
Seminerlere kayıt ve bilgi için, seminerler2021@gmail.com adresine ya da (212) 292 77 40 numaralı telefona ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)