13 Ekim 2022 12:54

Bahçeli, Alparslan Türkeş'in memleketine cemevi yapılması talimatı verdi

Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in memleketi Kayseri'de cemevi inşasına başlanması talimatı verdi. Cemevinin 15-20 gün içerisinde açılması bekleniyor.

Fotoğraf: Fatih Kurt/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in memleketi Kayseri'de cemevi inşasına başlanması talimatı verdi. Cemevinin 15-20 gün içerisinde açılması bekleniyor.

Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cemevi Başkanlığı" çıkışının ardından, partisinin bu haftaki Meclis grup toplantısında, "Alevi kardeşlerimiz cemevini ibadethane görüyorsa -ki öyledir- bize düşen buna saygı duymak, yapıcı ve destekleyici bir tavır almaktır" demişti.

Sabah'tan Burcu Şen'in haberine göre Bahçeli, Alparslan Türkeş'in memleketi Pınarbaşı'da cemevi yapılması için talimat da verdi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 3 bin 840 metrekare alan üzerinde bina inşaatı yapıldığını bildirdi. Cemevi çalışmalarına yaklaşık bir buçuk ay önce başlandığını belirten Uzunluoğlu, "40 günde inşaatı bitiriyoruz. 15-20 güne kadar açılışı yapacağız" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin il ve ilçe belediye başkanlarına Alevi vatandaşların bulunduğu yerlere yeni cemevleri yapılması konusunda tavsiyelerde bulunduğu da öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-Putin görüşmesi | "Türkiye'yi en büyük gaz merkezi yapma niyetimizi bildirdik"

SONRAKİ HABER

İktidarın seçim ajandası: Hapis, sansür, yasak…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa