14 Ekim 2022 21:18

Bartın'daki maden patlamasına ilişkin siyasilerden açıklama

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından siyasi parti liderleri geçmiş olsun mesajları yayınladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, meydana gelen patlamanın sonrasında siyasi parti liderleri geçmiş olsun mesajları yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için."

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: "Yüreğimiz #Bartın #Amasra’da, maden ocağında, yerin altında. Ümidimiz madencilerin sağ salim yeryüzüne çıkması. Maden politikaları ve işçi sağlığı iş güvenliğine dair görüşlerimizi sonra paylaşacağız."

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş: "Maden patlamasında yer altındaki emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmasını diliyorum. #Bartın Örgütümüzle birlikte takip ediyoruz. Bu yılın ilk dokuz ayında maalesef 1359 işçi hayatını kaybetti. Mücadelemiz emekçilerin insanca yaşaması için..."

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: "Amasra’da yaşanan maden kazasında öncelikli ve acil görev yetkililerin bütün imkanları seferber ederek mahsur kalan madencilere ulaşmasıdır. Yüreğimiz mahsur kalan emekçilerle."

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "#Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için..."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Bartın-Amasra’da maden ocağında bir patlama meydana geldiğini üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir can kaybı yaşanmamasını ve tüm işçilerimizin sağ salim bir an evvel göçük altından tahliye edilmesini temenni ediyorum. Dualarımız maden emekçilerimiz için…"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Amasra'daki madende meydana gelen patlamayı üzülerek öğrendim. Yer altındaki madenci kardeşlerimizin salimen kurtarılmasını ve can kaybı yaşanmamasını temenni ediyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese kolaylıklar diliyorum."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Geçmiş Olsun Amasra. Bartın Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlama ve kurtarma çalışmalarını kaygıyla takip ediyoruz. İnşallah herhangi bir can kaybı yaşanmaz, tüm işçilerimiz sağ salim kurtulur."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emir’den sansür yasası çıkışı: Birinci derecedeki sanık Feti Yıldız’dır

SONRAKİ HABER

Aliağalılar, cüruf tesisi için bakanlığın ÇED olumlu raporuna tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa