14 Ekim 2022 22:13

Aliağalılar, cüruf tesisi için bakanlığın ÇED olumlu raporuna tepki gösterdi

Aliağa Şehitkamil Mahallesinde yapılması planlanan cüruf tesisi için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu raporu Şehitkamil mahalle sakinleri tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Şehitkamil mahalle sakinleri

Reklam

İzmir Aliağa Şehitkamil Mahallesi Akçekise bölgesinde yapılması planlanan Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Berteraf tesisi ve Cüruf Depolama ve Geri Kazanım tesisi için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ÇED olumlu raporu verdi.

Şehitkamil mahalle sakinleri bugün muhtarlık önünde basın açıklaması yaparak bakanlığın kararını protesto etti.

Basın açıklaması okuyan Şehitkamil Mahallesi Muhtarı Ayşe Algül, “Aliağamız yeni bir çevre tehdidi altında. Bu tehdidi bugünden bertaraf edemezsek telafisi mümkün olmayan bir sonuçla karşı karşıya kalacağız” dedi.

“ÇED OLUMLU RAPORU İPTAL EDİLSİN”

Bakanlığın tüm itirazlara rağmen verdiği kararı tanımadıklarını söyleyen Algül, “Biz Aliağalılar, yeraltı su kaynaklarımızı, tarım alanlarımızı, zeytinlerimizi, göletlerimizi, Bal Ormanımızı kirletecek tesisleri istemiyoruz. Alaiağa’da yeni kirletici tesislerin kurulmasını kabul etmiyoruz. Söz konusu projelerin ÇED olumlu raporunun yürütmeyi durdurularak tamamen iptal edilmesini talep ediyoruz. Her yurttaş gibi temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam