15 Ekim 2022 11:15
/
Güncelleme: 15:25

Pulver Kimya'da patron sendikayla görüşecek

Gebze'de Pulver Kimya ve bünyesinde bulunan işletmelerde örgütlenme çalışması yürüten Petrol-İş Sendikasının avukatlarıyla patron avukatlarının görüşmesinde olumlu gelişmeler yaşandı. Patron yetkilileri ve Petrol-İş önümüzdeki günlerde tanışma toplantısı gerçekleştirecek.

Pulver Kimya'da sendikalaştıkları için işten atılan 3 işçinin kapı önünde, haklarını isteyen yüzlerce işçinin de fabrika içerisinde mücadelesi sürerken bir yandan da olumlu haberler geliyor. Patronun avukatlarıyla sendika avukatları görüşme gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde ise sendika yetkilileri ve avukatları ile patron avukatları tanışma toplantısı gerçekleştirecek.

DAVA İŞÇİLERİN LEHİNE SONUÇLANDI

Öte yandan bugün Kocaeli 4. İş Mahkemesinde Pulver Kimya bünyesinde bulunan Conta Elastik işletmesinin yetki davası görüldü. Dava işçilerin lehine sonuçlandı ve yerel mahkeme patronun yetki itirazını reddetti.

ELASTRON'DA DA ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

Diğer yandan sendikanın Pulver'de çoğunluğu sağlayamadığı tek işletme olan Elastron'da da bugün itibariyle çoğunluk sağlandı. Ana şirket olan Pulver ile beraber Conta Elastik, Riva, Subaşı ve Elastron işletmelerinde de çoğunluk sağlanmış oldu. (Gebze/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et