15 Ekim 2022 17:33

Kılıçdaroğlu Bartın'da: Önlem alacağız diyorlar, 20 yıldır neredesiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 41 işçinin yaşamını yitirdiği Bartın’da açıklama yaptı, "20 yıldır neredesiniz" dedi.

Fotoğraf: Recep Bilek/AA

Paylaş

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 41 işçinin yaşamını yitirdiği Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden sahasına geldi.

Patlamanın yaşandığı maden ocağındaaçıklama yapan CHP lideri iktidarı eleştirdi, "Önlem alacağız diyorlar ya arkadaşlar siz ya 20 yıldır neredesiniz?"

Öfke dolu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Soma'yı, Ermenek'i unutmadıklarını söyledi. "Hangi çağda yaşıyoruz" diye soran Kılıçdaroğlu, "Neden sadece bu maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye'de oluyor?" diye konuştu.

"BU AİLELERE KİM HESAP VERECEK?"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hayatını kaybeden maden şehitlerimizin sayısı 41 oldu ya arkadaşlar gerçekten öfkede doluyum, gerçekten üzgünüz. Biz 21. yüzyıldayız arkadaşlar 21. yüzyıl. 

Ben bir yılbaşı gecesini maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek için, görmek için b,r yılbaşı gecesini yerin yüzlerce metre altında maden işçileriyle geçirdim. Alın teri döküyor bu insanlar, bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir ya. 21. yüzyılda Soma'yı unutmadık, Ermenek'i unutmadık. Şimdi burada 41 kardeşimiz hayatını kaybetti, hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına ya.

Neden sadece bu maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye'de oluyor. Ya da dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu, orada niye insanlar ölmüyor? Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. 'Önlem alacağız' diyorlar, ya arkadaşlar siz 20 yıldır neredesiniz ya, nerede önlem alacaksınız? Bu ailelere kime hesap verecek. Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu Genel Kurulu'nda seçim günü

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri Ankara’dan seslendi: Meslek onuruma dokunma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa