15 Ekim 2022 17:33

Sağlık emekçileri Ankara’dan seslendi: Meslek onuruma dokunma

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 39 farklı meslekten sağlık çalışanı yaptığı basın açıklaması ile “Meslek onuruma dokunma” dedi.

Fotoğraf: Genel Sağlık-İş

Paylaş

Genel Sağlık-İş üyesi sağlık çalışanları Ankara'da buluştu, "Özlük haklarımız için meydandayız" dedi.

Genel Sağlık-İş üyesi sağlık çalışanları şiddet, ekonomik kriz, ve teşvik üçgeninde tükendiklerini söyleyerek Ulus Meydanı'nda basın açıklamasına düzenledi. Genel Sağlık-İş Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda şube ve temsilcilik yöneticisi katıldı. Açıklamayı Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur okudu.

“İNSAN ONURUNA YARAŞIR TEK KALEM MAAŞ İÇİN MEYDANDAYIZ”

Ekonomik krizin tüm emekçileri olduğu gibi sağlık emekçilerini de zor duruma soktuğunu anlatan Uğur, “Her gün artan fiyatlarla derinleşen yoksulluğa terk edilen sağlık çalışanları, geçinememektedir. 5 parçaya bölünmüş ücret politikasıyla aklımızla adeta alay edilmektedir. İnsan onuruna yaraşır en düşüğü yoksulluk sınırı üzerinde ve tamamı emekliliğimize yansıyan tek kalem maaş talebimiz için bu meydandayız. Etkin ve caydırıcı yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması, sağlıkta şiddete son verilmesi için meydandayız” dedi. Sağlık emekçilerinin mali özlük haklarının yok denecek boyutlarda olduğunu söyleyen Uğur, “Bir takım formanın 500 TL’yi bulduğu günümüzde 35 TL giyim yardımı verilmektedir. Gasp edilen haklarımız için, mali ve özlük haklarımızın insan onuruna yaraşır düzeye getirilmesi için bu meydandayız” ifadelerini kullandı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Bartın'da: Önlem alacağız diyorlar, 20 yıldır neredesiniz?

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta Islah çalışmaları ve afetlere hazırlık sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa