15 Ekim 2022 18:44

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri: "Dün Soma, Ermenek, bugün Bartın! Kaza değil katliam"

Bartın'daki maden katliamında yaşamını yitiren 41 madenci için Kadıköy'de bir araya gelen İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, "AKP-MHP iktidarı bu katliama bilerek göz yummuştur" dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçiler için Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya geldi. 41 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamını kınayan kitle, "Sorumlular hesap versin" dedi.

"Dün Soma, Ermenek, bugün Bartın! Kaza değil katliam" pankartı açan kitle sık sık "Maden işçisi köle değildir", "Kaza değil cinayet, kader değil katliam" sloganı attı.

Yapılan açıklamada "Tarihin en büyük iş cinayeti olan Soma’da bile tek tutuklu kalmadığının, 301 işçinin canının sorumlusu olarak kimsenin hesap vermediğinin, tek bir idarecinin bile görevden alınmadığının, iktidar sahiplerinden tek bir sorumlunun dahi istifa etmediğinin tanığıyız. Öfkeliyiz çünkü tarihinde çokça kitlesel iş cinayeti bulunan Türkiye Taşkömürü İşletmesi’nde bunlardan ders çıkarılması gerekirken, işçilerin insanca yaşam talebini kar hırsına kurban etmiş AKP-MHP iktidarı bu katliama bilerek göz yummuştur" denildi.

TMMOB Maden Mühedisler adına kısa bir konuşma yapan Mehmet Makar, "Bizim sığınağımız kader, fıtrat değil bilim ve tekniktir. Mühendislik etiğinden bilim ve teknikten uzaklaşarak atılan her adım yeni bir Soma'dır. Yeni bir Ermenek, yeni  Kozlu'dur ve yeni bir Amasya'dır. O yüzden 41 madenci için öfkemizi dinmeyecek, elim madencinin feneri sönmeyecek diyelim" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliamdan yaralı kurtulan madencilerin kaldığı hastaneden açıklama: Zamana ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Amasra'daki maden sahasında incelemeler yapan Akdeniz: Adalet kurumu üzerinde patronların baskısı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa