15 Ekim 2022 22:07

Emek Partisinden Bartın eylemi: Kader diyerek suçunuzu örtbas edemezsiniz

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü Tuzla ve Esenyurt'ta gerçekleştirdiği açıklamalar ile Bartın'daki maden katliamının sorumlularına tepki gösterdi, "Kader diyerek suçunuzu örtbas edemezsiniz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Amasra Müessesinde meydana gelen grizu patlamasında 41 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine, Emek Partisi İstanbul’un Esenyurt ve Tuzla ilçelerinde eylem yaptı.

Madencilik iş kolunda denetimlerin ve ihmalleri sıfıra indirecek şekilde önlemlerin hayati önem taşıdığı belirtilen açıklamalarda, “İş cinayetlerinin tamamı gerekli önlemler alındığında önlenebilir, bu bilinen gerçeğe uygun olarak hareket etmek devletin ve iktidarın görevidir” dendi.

AKP iktidarının emekçileri ihmallerle karşı karşıya bıraktığı, yaşanan cinayetleri “fıtrat”, “kader” diyerek suçunu örtbas etmek istediği vurgulanan açıklamalarda, “İktidar, bu patlamanın ve ülkede yaşanan iş cinayetlerinin başlıca sorumlusudur. Amasra’da patlamanın yaşandığı madene dair ortaya çıkan Sayıştay raporları kazanın göz göre göre meydana geldiğini kanıtlıyor” ifadeleri kullanıldı.

"İŞ CİNAYETLERİ NORMALLEŞTİRİLEMEZ"

Soma’da 301, Ermenek’te 18 madencinin canına kastedenlere ceza yerine ödül vererek beraat ettiren iktidarın, bu iş cinayetinin yaşandığı maden için de övgüler sıraladığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşçilerin canını korumayan iktidarın bakanları ve bürokratları kaza yaşandığı anda bölgeye gidip boy gösteriyorlar, işçilerin hayatlarını önemsediklerini kanıtlamaya çalışıyorlar. Fakat tablo ortada; işçileri, emekçileri ölüme götüren yolda kılını kıpırdatmayan Cumhurbaşkanı ve bakanları işçileri düşünüyor olamazlar. Onların düşündüğü tek şey üretimin amasız fakatsız sürmesi ve kâr üzerine kâr elde edilmesine ön ayak olmaktır. Emek Partisi olarak bu tabloyu yaratanlara karşı tüm emekçileri iş cinayetlerini normalleştiren sömürü düzenine karşı insanca çalışma ve yaşamı savunmaya; iş cinayetlerinin sorumlularından hesap sormak için örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir, Ankara ve Kocaeli'de Bartın açıklaması: "Kaza değil cinayet, kader değil katliam”

SONRAKİ HABER

CHP'li Gökçen partisini eleştirdi: 'Maden şehidi' diye bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa