15 Ekim 2022 22:57

CHP'li Gökçen partisini eleştirdi: 'Maden şehidi' diye bir şey yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, partisinin Bartın'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi, "Bakanların sorumluluğunu örtmek için ortaya atılan tabirleri biz kullanamayız" dedi.

Gökçe Gökçen | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden katliamına ilişkin partisinin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CHP'nin paylaşımındaki 'maden şehidi' ifadesine tepki gösteren Gökçen, "Hayır maden şehidi diye bir şey yok. Sırf para için insan canını riske atanlarla Sayıştay raporlarında açık açık uyarmasına rağmen keyfine bakanların sorumluluğunu örtmek için ortaya atılan tabirleri biz kullanamayız. Bu bir cinayettir ve bu cinayetin hesabını elbette soracağız" diye belirtti.

CHP'nin maden patlamasına ilişkin mesajında, "Bartın Amasra’da meydana gelen patlamada yitirdiğimiz maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerimize ve çalışma arkadaşlarına sabır, yaralı madencilerimize acil şifa diliyoruz. Tüm dualarımız can kaybının artmaması için…" ifadeleri kullanılmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisinden Bartın eylemi: Kader diyerek suçunuzu örtbas edemezsiniz

SONRAKİ HABER

Van Emek Gençliği üyesi Bartın videosu sebebiyle emniyete çağırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa