16 Ekim 2022 18:10

Kartal Meydanı’nda işçi sağlığı ve iş güvenliği talebi dile getirildi

İşçi Emekçi Birliği, Kartal Meydanında düzenlediği mitingde işçi sağlığı ve iş güvencesi talebini dile getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İşçi Emekçi Birliği, Kartal Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. “Bizden çaldığınız işimizi, hayatlarımızı, geleceğimizi geri alacağız”, “Soma'dan Bartın'a madencilerin hesabını soracağız” ve “Uzun çalışmaya son maaşlara zam” pankartının açıldığı mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol da yer aldı.

Miting, iş cinayetinde yaşamını yitiren işçiler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Miting Tertip Komitesi adına açıklama yapan Ayşe Uyan, AKP-MHP iktidarının ve sermayenin kendi yarattıkları krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmeye çalıştığını belirterek, insanca koşullardan uzak, baskı ve mobbing altında çalıştıklarını belirtti. Madenlerde, inşaatlarda ve fabrikalarda kar uğruna alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetlerinin yaşandığını belirten Uyan, “Gerçeği yansıtmayan enflasyon ve işsizlik oranları ile bizleri oyalamaya çalışanlar, servetlerine servet katıyorlar. Örgütlenme hakkımız sermaye ve iktidar eliyle engelleniyor. Bu gidişata ‘dur’ diyenleri baskı ve zorbalıkla sindirmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Uyan, işçi cinayetlerinin son bulması, işten atılmaların yasaklanması, insanca yaşanabilir ücret, taşeron çalışmaların yasaklanması, temel tüketim ürünlerine gelen zamların yasaklanması gibi birçok talep için mücadele çağrısı yaptı.

EFT işçileri, İBB işçileri, inşaat işçileri, Koç Üniversitesi işçileri, Lila Kağıt işçileri, özel sektör öğretmenleri, belediye işçileri de söz aldı. 
 Açıklamaların ardından Grup Vardiya sahne aldı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim KYK yurdunda gıda zehirlenmesi

SONRAKİ HABER

İki Efendinin Uşağı Adana’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa