17 Ekim 2022 17:13

Aydın Valiliği, belediyeler dahil tüm kamu kuruluşlarına konuşma yasağı koydu

Aydın’da resmi kurumlarla belediyelere gönderilen yazıda basın toplantısı, TV programlarına katılmanın izne tabi olduğu, açıklamaların Vali Hüseyin Aksoy'un izni olmadan yapılamayacağı belirtildi.

Fotoğraf: Google Streetview

Paylaş

Aydın Valiliği, ildeki resmi kurumlar ile belediyelere 'Basın Yayın Kuruluşları ile İlişkiler' yazısı gönderdi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hatırlatıldığı yazıda, istatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programlarına katılmanın izne tabi olduğu, yürütülen hizmetlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi ile ilgili açıklamaların Vali Hüseyin Aksoy'un izni olmadan yapılamayacağının altı çizildi.

Aydın Valiliği ildeki tüm resmi kurumlar ile belediyelere 'Basın Yayın Kuruluşları ile ilişkiler' yazısını gönderdi. Yazıda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu hatırlatıldı.

Sözcü'den Lafit Sansür'ün haberine göre yazıda, istatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programlarına katılmanın izne tabi olduğu, yürütülen hizmetlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi ile ilgili açıklamaların Vali Hüseyin Aksoy'un izni olmadan yapılamayacağının altı çizildi.

Söz konusu yazı, Vali Aksoy adına Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Yüce imzasıyla ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve belediyelere gönderildi. Yazıda makam ve mevkisi ne olursa olsun hiçbir kamu görevlisinin “İstatistiki ve teknik konular” dışında Aksoy'un izni ve onayı olmadan basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmaması, bilgi vermemesi istendi.

Valilik yazısının belediyelere de gönderilmesi ise kafaları karıştırdı. Kamu görevlisi sayılan Belediye Başkanları'nın da icraatları ile ilgili açıklama yapmak için Vali'den izin alıp almayacağı veya yazının belediyelere yanlışlıkla gönderilip gönderilmediği önümüzdeki günlerde uygulama ile ortaya çıkacak.

“BASINA VERİLECEK CEVAPLAR VALİ TARAFINDAN TAKDİR EDİLİR”

Valilik yazısında ildeki tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"İstatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programına katılma önceden Vali Yardımcısı'ndan izin alınarak yapılabilir.

Yürütülen bir hizmetin tanıtımı ve sunulan hizmetler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılacak yazılı açıklamalar, Vali'nin uygun görüşü alındıktan sonra, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yazılı ve görsel basına gönderilir.

Vatandaşlarımızın, genel idare kuruluşlarının yürüttükleri görev ve hizmetlerle ilgili olarak önceden bilgilendirilmesi, uyarılması, planlama yapılması ve tedbir alınmasını gerektiren duyurular, doğrudan basın yayın organlarına ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderilir.

Basında yer alan “ciddi ve vahim nitelikte ”bulunan ihbar ve şikayetler, herhangi bir emir beklenmeksizin Vali'ye sunulur. Basın verilecek cevap ve açıklama metni içeriği ve şekli Vali tarafından takdir edilir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhur ittifakı ortağı BBP’den imar affı önerisi: Para ve oy toplamaya yönelik adım

SONRAKİ HABER

Sayıştay aynı uyarıları Kozlu, Armutçuk, Karadon, Üzülmez için de yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa