17 Ekim 2022 18:19

‘Zam yüzünden günde tek öğün yemek zorunda kalıyoruz’

Çukurova Üniversitesinde, ikinci öğün yemek ücretinin 16 TL’ye çıkarılmasına tepki gösteren öğrenciler “Hayatımızı kolaylaştıracaklarına zorlaştırıyorlar” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mert AKYILDIZ
Adana

Yeni eğitim öğretim yılında yemekhane ücretlerinin sabit kalacağını açıklayan Çukurova Üniversitesi yönetimi, buna rağmen yeni dönemi zamla açtı. Geçen dönem 2 TL olan iki öğün yemek hakkından ilk öğün 2 TL olarak kalırken ikinci öğünün ücreti 16 TL’ye çıkarıldı. Zamma tepki gösteren öğrenciler zam nedeniyle artık tek öğün yemeye başladıklarını söyledi.  

"BESLENME HAKKIMIZ GASBEDİLİYOR"

Yapılan zammın rektörlüğün gözünde öğrencilerin hiçbir değerinin olmadığının kanıtı olduğunu dile getiren Hüseyin “Hayat pahalılığı günümüzün en önemli sorunu, gün geçtikçe daha fazla yoksullaşıyoruz. Artık bir sosyal yaşantımız kalmadığı gibi en temel gereksinim olan beslenme hakkımız da gasbediliyor. Acil olarak yemekhane ücretleri eski fiyatına dönmeli ve yemekhane sırasına da bir çözüm bulunmalıdır” dedi.

"ÖĞRENCİLERE BİR ÇELME DAHA"

Ekonomi her geçen gün kötüleşirken üniversitelerin öğrencilerin durumunu da düşünmesi gerektiğini belirten Uğur, kapıdan dışarı adım attığımız andan itibaren cepten en az 50 liranın gittiğini söyledi.  Öğrencilerin dışarı dahi çıkamadığını, ders için araç gereç bulmakta bile zorlandıklarını anlatan Uğur “Ben mühendislik öğrencisiyim. En basit gider hesap makinesi bile 100 TL’den başlıyor. Buna karşı öğrencisine yardımcı olması gereken üniversite ise tam tersine bir çelme de kendisi takıyor. Yemekhane zammının iptal edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

ZAM GERİ ÇEKİLSİN KAMPANYASI

İnternet üzerinden yaptıkları kampanyayla zammın geri çekilmesini istediklerini ifade eden başka bir öğrenci ise şunları söyledi: “Çünkü aç kalıyoruz. Enflasyonla birlikte yoksulluğumuz derinleşti.  Kantinden bir kahve almaya zorlanıyoruz. Üniversite yönetimi ise yaşam koşullarımızı iyileştirmek yerine zorlaştırıyor. Üniversiteler, merkezi bütçeden ödenek alıyor. Üniversiteler, öğrencilerine müşteri gözüyle bakarak kâr sağlayacak ticari işletmeler değildir. Bu yüzden yemekhaneye yapılan zam geri çekilmeli” ifadelerini kullandı.  

 

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş: Aysel Tuğluk’un sağlık durumu kötüleşti

SONRAKİ HABER

52 maddelik torba kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa