25 Ocak 2013 06:11

Bir araya gelmek, sanatla anlatabilmek!

Bursa’nın Panayır mahallesinde, Anadolu Erenler Derneği’nin açmış olduğu tiyatro kursunda bir araya gelen gençler, oluşturdukları tiyatro topluluğu ile mahallelerinde belki hiç tiyatro izlememiş; belki de tiyatro izlemeye fırsatı olmayan mahallelileri tiyatro ile buluşturuyorlar. Tiyatro topluluğunda bulunan gençler, dernekteki sosyal faaliy

Bir araya gelmek, sanatla anlatabilmek!
Paylaş
Özge AKGÜL Bursa

Cansu (Bursa Ticaret Meslek Lisesi 14.sınıf öğrencisi)
Tiyatro benim küçüklükten beri hayalimdi. Hep izlediğim dizilerin, filmlerin içeriğini kendime uyarlayarak oynayarak mutlu olduğumu hatırlıyorum. Şimdi ise dernekte tiyatro etkinliklerinin olması benim tiyatro ile buluşmama fırsat oldu. Tiyatroda gerçeği buluyorum, insanların yüzündeki gülücüğü gördüğümde mutluluğu hissettim.
Duygu (Bursa Çınar Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi)
Derneğe ilk kendi Alevi inancım doğrultusunda ibadet etmek için geldim. Kendi kültürümü ve inançlarımı ayrıntılı öğrenmeye çalışıyorum, çünkü bir metropolde yaşıyorsan inancını rahatça savunamıyorsun, yaşayamıyorsun. Tiyatro bunları dile getirmemize de fırsat tanıyor bize. Oynadığımız oyunlarla mahallemizdeki insanlara az da olsa katkı sağladığımızı, onları izlerken düşündürdüğümüze inanıyorum.
Yağmur (Panayır Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi)
Tiyatro’ya çok severek katılıyorum, çünkü burada duygularımı dışa vurabiliyorum. Orda isteklerimi herkese sunma şansı buldum. İki gösteri sunduk ve izleyen mahallelilerden çok güzel yorumlar aldık.
Özge (Bursa Çınar Lisesi 12.sınıf öğrencisi)
Dernekte semah ve tiyatro kursuna katılma fırsatı buldum. Burası bir süre sonra hayatımın odak noktası oldu. Önceleri tiyatroya keyif almak için katıldım. Ama sonrasında yeteneklerimi keşfettim. İlk çıkarttığımız tiyatro ‘Yanık Turnalar’, Sivas katliamını anlatan bir tiyatro oyunuydu. Bu oyunu sergilerken  olayın içinde hissettim kendimi, canım yandı.  İkinci oyunumuz ise kadına şiddeti konu alan, şiddeti güldürürken eleştiren bir oyundu. Amacımız şiddete dur demek, bunu mahallemizdeki insanlarla paylaşmaktı.
Yağmur (Panayır Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi)
Dernekteki tiyatro etkinliklerine katılanların en küçükleri benim, bununla da gurur duyuyorum. En son oynadığımız kadına şiddetle ilgili tiyatroyu herkes çok beğendi. Dünyadaki tüm insanlar kadına şiddete dur demeli! Biz bunu tiyatro etkinliğimizle anlatmaya çalıştık.
Murat (Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Fiat Laboratuvarı 12.sınıf öğrencisi)
Dernekte farklı okullardan arkadaşlarla bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Kendi kültürümüze dair bilgiler öğrenirken, bir taraftan da sosyal faaliyetlere katılıyoruz. Burada aynı zamanda arkadaşlarımızla bir araya gelip, güncel konuları tartışıp, fikir alışverişinde de bulunuyoruz.
Yusuf (Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümü 12.sınıf öğrencisi)
Burada kültürel faaliyetler planlıyoruz ve bunlar da hayatımıza olumlu şeyler katıyor. En önemlisi de, burada bulunan arkadaşlarla fikirlerimizi tartışma fırsatı bulmamız diye düşünüyorum. Tiyatro ise, fikirlerimizi insanlarla buluşturmamızı sağlıyor.
Seda (Bursa Çınar Lisesi 12.sınıf öğrencisi)
Derneğe kültürümle ilgili gerçekleri öğrenmek için geliyorum. İlk defa bir etkinlikte rol aldım, sunuculuk yaptım. Çok heycanlı ve bir o kadar da güzel bir tecrübe oldu benim için. Faliyetlerimiz sürdükçe mahallemizdeki insanlarla etkinliklerimizi paylaştıkça, hem kendimize hem de izleyenlere faydalı olacağını düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın oluşumu ve evrim süreci

SONRAKİ HABER

Tiyatro değişimdir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa