20 Ekim 2022 23:56

Antalya Kumluca Belediyesi işçileri: İşimizi istiyoruz

Antalya Kumluca Belediyesi işçilerinin grevi 16’ncı gününde devam etti. DİSK/Genel-İş Sendikasına üye işçiler "İşimizi istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya Kumluca Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu DİSK/Genel-İş Sendikası Antalya Şubesi, Kumluca Belediyesinin işten attığı işçilerin geri alınması ve toplu iş sözleşme masasına oturulması için başlattıkları grevin 16’ncı gününde Kumluca Belediye binası önünde basın açıklaması yaparak taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

DİSK/Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük yaptığı basın açıklamasında “Kumluca Belediye Başkanı anayasal bir hak olan grev hakkına karşı gelmeye ve gerçek dışı iddialarla grevi sabote etmeye devam ediyor” dedi.

Küçük, “Demokratik bir anlayıştan gittikçe uzaklaşan belediye yöneticileri, önce sendikal tercihlerini yapıp örgütlenen işçilere karşı baskı yaptı sonra işten attı, yetmedi toplu sözleşme hakkını hiçe sayıp sendikayı muhatap almadı, toplu sözleşme masasına oturmadı, yetmedi grev hakkını kullanan işçilerin üzerine greyderlerle taşları sürdü, yetmedi hiç teklif dahi edilmeyen ücretleri teklif edilmiş gibi göstererek gerçek olmayan açıklamalarıyla mağduriyet yaratmaya çalıştı. Şimdi de doğal demokratik, anayasal hakkını kullanan işçileri, iktidarın diliyle açıklama yaparak ‘izinsiz göstericiler’ ilan edip Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ediyor” dedi.

Açıklamanın devamında belediye yönetiminin halkı aldatan açıklamalarına cevap olarak üç madde sıraladı:

  • "Bizim sendika olarak toplu iş sözleşmesi taslak metninde belirttiğimiz aylık net maaş tutarı 10 bin 665 TL’dir. Sizin teklifiniz nedir? Asgari ücret mi?
  • Biz haksız ve hukuksuzca işten attığınız işçileri geri alın diyoruz. İşçileri işe alacak mısınız?  
  • Biz ‘sendikal hak ve özgürlüklerimizi tanı’ diyoruz, siz ‘hayır, ben ne dersem o’ mu diyorsunuz?"

Bir belediye işçisiyse “Ben 20 yıllık işçiyim elime geçen eylül ayı maaşım 5 bin 300 TL” diyerek belediye yetkililerini bir an önce sözleşme masasına oturmaya çağırdı.

Grev alanının yanında bulunan iki kafe ise belediye yetkililerinin sözlü talimatıyla işçiler oturmasın diye masaları kaldırdı ve çay satışı yapmamaya başladı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de Avukat Savaş Ünlü'yü yaralayan sanık ilk duruşmada tahliye edildi

SONRAKİ HABER

20 yılda en az 11 grizu patlamasında 471 madenci hayatını kaybetti | Grizu nedir, patlamalar nasıl önlenir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa