23 Ekim 2022 15:53

Ukrayna: Rus güçleri Herson bölgesindeki iki köyü terk etti

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus kuvvetlerinin, Herson bölgesinde kontrol ettikleri iki köyü terk ettiklerini duyurdu.

Herson'un Şevçekove köyündeki bir okul | Fotoğraf: Metin Aktaş/AA

Paylaş

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Rus kuvvetlerinin, Herson bölgesinde kontrol ettikleri iki köyü terk ettiklerini, Rus subaylarının da Berislava şehrinden tahliye edildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna’da Rusya’ya karşı devam eden savaşta dün (22 Ekim) yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı açıklama yayımladı. Bölgedeki Rus güçlerinin bazı yerleşim birimlerinden çekilmeye başladığı belirtilen açıklamada, “Alınan bilgiye göre, düşman, Char İvne ve Chkalove yerleşim yerlerinden ayrıldı, askeri ve sağlık personeli, Berislava’dan tahliye edildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 40 füze ve İran yapımı 16 kamikaze İHA’larla saldırdığı bilgisi verilerek, 20 füze ve 11 İHA’nın Ukrayna Hava Savunma Kuvvetlerince imha edildiği kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşçenko ise yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun, ülkenin güneyinde yer alan Herson bölgesinde 21 Ekim’e kadar toplam 88 yerleşim yerinde yeniden kontrolü sağladığını duyurmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Van cezaevinde TELE 1 ve Halk TV için "devletin birliği" hassasiyeti gerekçesi öne sürüldü

SONRAKİ HABER

MHP’nin eski Ankara yöneticisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa