CHP'li Öztrak: Referandumla milletimizi yormasınlar
CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü düzenlemesine dair referandum çağrısına "Ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz. Referandumla milletimizi yormasınlar" diye yanıt verdi.
![CHP'li Öztrak: Referandumla milletimizi yormasınlar](https://www.evrensel.net/upload/dosya/220527.jpg)
Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER
![Erdoğan başörtüsü gündemini sürdürüyor: Bu işi referanduma götürelim](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/220385.jpg)
Erdoğan başörtüsü gündemini sürdürüyor: Bu işi referanduma götürelim
![Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Kanun teklifini destekle, ne referandumu…](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/220398.jpg)
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Kanun teklifini destekle, ne referandumu…
![Başörtüsü siyasi malzeme olmamalı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/219655.jpg)
Başörtüsü siyasi malzeme olmamalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü düzenlemesi hakkında referanduma gitme çağrısına ilişkin, "Ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurul, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Öztrak, Erdoğan'ın referandum çağrısı ile ilgili ise "Ya ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" diye konuştu.
"GENEL BAŞKANIMIZ DAVETE KATILMAYACAK"
Öztrak, TOGG'un lansmanına davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağını söyleyerek, "TOGG, Türkiye'nin mobilite teknolojilerinde söz sahibi olabilmek için doğru zamanda yola çıkmış hepimizi gururlandıran bir özel kesim girişimidir. Doğru yapılan, iyi yönetilen her projenin destekçisi olduğumuzu daha önce söylemiştik. Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. İktidar bu yaklaşımı ile en büyük zararı da özel kesim girişimi olan TOGG'a vermektedir. Bu sebeplerle davete Genel Başkanımızın katılmayacağını; ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur, TOGG'a başarılı bir lansman diliyorum" dedi.
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim akşamı Twitter'dan bir video yayınlamış ve başörtüsü konusunda "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız" demişti.
Ardından CHP, Meclise tek maddelik bir kanun teklifi önerisi sunmuştu. Önerideki kanun teklifi şöyleydi:
"Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz."
Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarından sonra, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" diyerek Anayasa değişikliği çağrısında bulunmuştu.
Bekir Bozdağ'a değişiklik çalışması için talimat verdiğini söyleyen Erdoğan, "Aile kavramı bizim olmazsa olmazımız zaten. Şimdi bizim bunun çalışmasını da yapmamız lazım. Çünkü son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular. LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalım" demişti.
Hazırlanan değişiklik teklifinde, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddesine, “Kadınların başlarının veya boyunlarının açık veya örtülü olması nedeniyle kamu hizmetlerine girmesi, eğitim öğretim hakkına ve çalışma hakkına engel olamaz” hükmünün eklenmesi öngörülüyor. Ayrıca anayasanın aileye dair 41. maddesinde yer alan “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” ifadesindeki eşler tanımının açılması ve bunun “kadın” ve “erkek” olarak değiştirilmesi isteniyor. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et