25 Ekim 2022 22:25
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ekim 2022 22:32

Halit Kıvanç 97 yaşında yaşamını yitirdi

Sunucu, gazeteci ve yazar Halit Kıvanç, yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Serkan Yakın, Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Paylaş

Sunucu, gazeteci ve yazar Halit Kıvanç, 97 yaşında yaşamını yitirdi.

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da 1925 yılında doğan Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Kıvanç, 3 ay kadar Siirt-Kozluk ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı. 1953'te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor'u çıkardı. Bir yıla yakın BBC'de çalıştı. Kıvanç, olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev aldı. 

Uzun yıllar TRT'de kültür-sanat, müzik eğlence programları sunan Halit Kıvanç, NTV Yayınlarından çıkan "Tele Safir" adlı kitabında televizyonculuğu kaleme aldı. Sunuculukta 50. yılını 2005'te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül aldı. 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti. 

Kıvanç, Halit Kıvanç'la Ustalar, Mikrofonda Halit Kıvanç, Futbol Bir Aşk, Efsanenin 100 Yılı, Efsanenin Yeni Yüzyılı adlı program ve söyleşileri sundu. Aydın Engin'le yaptığı söyleşi Bir Koltukta Kaç Karpuz: Halit Kıvanç Kitabı adlı kitapta toplanarak İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Halit Kıvanç, ayrıca 2006 yılında Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur adlı kitabın da yazarıydı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mimariyi yerinde deneyimlemenin önemi

SONRAKİ HABER

Masa ve dolaba ödenek yoksa neye var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa