26 Ekim 2022 14:31

Gözaltına alınan gaztecilerden 7'si Ankara’ya getirildi

9 kentte dün düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 11 gazeteciden 7'si Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Görsel: MA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 kentte yapılan baskınlarda gözaltına alınan gazeteciler, Ankara’ya getirildi.

İstanbul’da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever ve MA muhabiri Hakan Yalçın, dün akşam Ankara’ya getirildi.

Diyarbakır’da gözaltına alınan MA muhabiri Selman Güzelyüz ve JINNEWS muhabiri Habibe Eren, Urfa’da gözaltına alınan MA muhabirleri Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli, Mardin’de gözaltına alınan JINNEWS muhabiri Öznur Değer de Ankara’ya getirildi.

DİREN YURTSEVER'E FOTOĞRAF DAYATMASI

Avukatlarıyla görüşen gazeteci Diren Yurtsever, İstanbul Emniyeti’nde Türk bayrakları arasında elleri kelepçeli bir şekilde zorla fotoğrafının çektirilmek istendiğini aktardı.

Avukatıyla görüşen Mezopotamya Ajansı Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, baskın sırasında bulunduğu evde, kitapların, dergilerin ve Yeni Yaşam Gazetesi’nin delil olarak alındığını kaydetti.

Evden çıkarıldığı sırada bir polisin evinin yanında bulunan bir esnafa, “Burada teröristler yaşıyor” diyerek kendisini hedef gösterdiğini aktardı.

Yurtsever, İstanbul Emniyeti’ne götürüldüğü araçta polisler tarafından sürekli cinsiyetçi hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını söyledi.

Sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğü sırada bir polisin kendisini hastane personeline “Bu okumuş terörist” diyerek hedef gösterdiğini ifade eden Yurtsever, doktora, rapora psikolojik şiddete maruz kaldığını yazdırdığını, o sırada yanında bulunan bir polisin kendisini, “Psikolojik şiddet diyorsun, şimdi fiziki işkence başlar, o zaman görürsün” diyerek tehdit edildiğini anlattı.

Arama tutanağının okumadan kendisine zorla imzalattırıldığını söyleyen Yurtsever, İstanbul Emniyeti’nde Türk bayrakları arasında kelepçeli bir şekilde zorla fotoğrafının çektirilmek istendiğini, bunu kabul etmeyince polislerin “Prosedür böyle” diyerek kendisini zorladığını ifade etti. Böyle bir prosedürün olmadığını söyleyen Yurtsever, boş bir duvar önünde fotoğrafının çekildiğini dile getirdi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri: Haklarımız ödensin

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar promosyon hakları için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa