26 Ekim 2022 19:00
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2022 20:27

Kadıköy'deki Fincancı protestolarına polis müdahale etti

Kadıköy'de Şebnem Korur Fincancı ve gazetecilerin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen kadınlara ve Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin eylemin polis müdahale etti, çok sayıda gözaltı var.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de Kadinlar Birlikte Güçlü ve İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Şebnem Korur Fincancı ve gazetecilerin gözaltına alınmasını protesto için yapmak istediği iki ayrı eyleme polis müdahale etti, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gazetemiz muhabiri Eylem Nazlıer bir kadın polis tarafından boğazı sıkılarak darbedildi.

Kadinlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla birçok kadın gazetemizin yazarı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstermek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelmek istedi. Eylemin yasaklandığını gerekçe gösteren polis eyleme müdahale ederek çok sayıda kadını darbederek gözaltına aldı.

Kadınlar "Şebnem hoca onurumuzdur", "Özgür Basın susturulamaz" sloganı attı.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.

Polis görüntü almak isteyen gazetecileri de darbetti.

Kadınlar Birlikte Güçlü basın açıklamalarının engellenmesi üzerine okunmasına izin verilmeyen açıklamayı gazetecilerle yazılı olarak paylaştı. Açıklamada şunlar ifade edildi: "Kadınları makul ve makbul olmaya, 'güçlendirilmiş ailenin' içerisinde sınırlamaya, erkeğe ve devlete biat ettirmeye çalışıyorlar fakat biz bunlarla mücadele etmeyi hiçbir zaman bırakmadık, bırakmayacağız. Savaş politikaları ve savaş suçları, kadın katliamları, nefret söylemleri, yoksulluk, cezasızlık, hukuksuzluk ve her türlü erkek devlet şiddetine karşı isyandayız. Biz, kadınlar ve LGBTİ+’lar olarak hakikati söylemekten hiç vazgeçmedik ve söyleyenlerin yanında olmaktan, onlarla dayanışma kurmaktan da geri durmadık, durmuyoruz. Ne Şebnem Korur Fincancı ne özgür basın ne biz kadınlar ve LGBTİ+’lar geri adım atmayacağız."

 

 

EMEK, BARIŞ DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN EYLEMİNE DE MÜDAHALE EDİLDİ

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri Kadıköy'de yapmak istediği eyleme polis Kadıköy Kaymakamlığı tarafından alınan yasak kararını gerekçe göstererek engelledi. Polisle yapılan müzekereler sonuç vermedi ve polis kitleye müdahale etti. Kitle “Şebnem Hoca onurumuzdur” , “Şebnem Hoca yalnız değildir” sloganları attı.

 

 

Yaşanan polis müdahalesi sırasında bir kadın polis görüntü almak isteyen gazetemiz muhabiri Eylem Nazlıer’in boğazını sıkarak darbetti, elindeki telefonu aldı. Kadın polisin Nazlıer’in elinden aldığı telefonu sonradan geri verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, HDP'ye savunma için 30 günlük ek süre verdi

SONRAKİ HABER

Öldürülen Hülya Şellavcı’nın Kaffar Yeğin hakkında istediği “zorlama hapsi kararı” ölümden sonra geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa