26 Ekim 2022 22:36

Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı

Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon Başkanı "Rapor, 3 aylık sürede tamamlanacak" dedi.

Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

Paylaş

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bartın Amasra'da meydana gelen maden faciasını araştırma amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonu toplandı.

Komisyon Başkanı AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, komisyonun hazırlayacağı raporun tavsiye kararı niteliğinde olacağını anlattı.

Yıldız, “21 kişilik Komisyonumuz, inşallah 3 aylık süre içinde raporunu tamamlayacak. Gerek görülmesi halinde 1 aylık ek süre için Genel Kurula müracaat edilecek" diye konuştu.

"FACİANIN ARDINDAN GEÇEN 12'NCİ GÜNDEYİZ, HALEN GÖZALTI VE TUTUKLAMA YOK"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Amasra'daki maden faciasının ihmaller zinciri sonucunda yaşandığını, olayın bütün yönleriyle açığa çıkarılması gerektiğini belirtti. Demirtaş, komisyonun bu acıların bir kez daha yaşanmaması anlayışıyla çalışması gerektiğini dile getirdi.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, "Facianın ardından geçen 12'nci gündeyiz. Soruşturma devam ediyor ama halen gözaltı ve tutuklama yok" dedi. Maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin bekleyişinin sürdüğünü ifade eden Bankoğlu, "Savcılık soruşturması sürüyor ama idari açıdan da ne bir görevden el çektirme, görevden alma ne de istifa var. Aileler bu işin sorumlularının cezasını çekmesini istiyor" dedi.

Bankoğlu, hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin de Komisyon'da dinlenmesini istediklerini kaydetti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise tedbirlerin yeterince alınmadığını dile getirerek, "Yaşanan facia, bir doğal afet değil. Olay bir kaçınılmazlık senaryosu üzerine kurulmak istenebilir ama bu olayda bir kaçınılmazlık söz konusu değil" diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Zemo Ağgöz, ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İran’ın Şiraz kentinde silahlı saldırı: 13 kişi hayatını kaybetti, saldırıyı IŞİD üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa