01 Kasım 2022 11:45

Bahçeli, Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ve yönetmen Özcan Alper'i hedef aldı

Devlet Bahçeli, partisinin bu haftaki Meclis grup toplantısında "Cumhuriyet medeniyet, barış projesidir" diyen Vahap Seçer'i ve ödülünü Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden Özcan Alper'i hedef aldı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Geçen haftalarda Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı ve AKP'nin istifa eden grup başkanvekili Mahir Ünal'ı hedef gösteren Bahçeli, bu hafta ise Vahap Seçer'i ve Özcan Alper'i hedef aldı.

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Yüzyılı açıklamasını eleştirerek, "İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir" demişti. Yönetmen Özcan Alper ise Boğaziçi Film Festivali’nde aldığı en iyi yönetmen ödülünü tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmişti. 

Bahçeli, Seçer için "Belediyesinde PKK'lıları işe alıp terör yuvası haline getiren" dedi ve "Sayın Belediye Başkanı, hasbel kader seçildin ama hasbel kader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz. Siz saklanacak delik bile bulamayacaksınız. Tankımızdan topumuzdan SİHA'mızdan, İHA'mızdan rahatsız olanlar terörün yedeğine düşmüş onursuzlardır. Onlara huzur yüzü, rahat, merhamet yoktur" sözlerini sarf etti.

Alper için ise "Terörizme, ihanete, melanete, rezalete barış diyenler barışın yegane düşmanıdır. Bu tiplerin barış, adalet, demokrasi ve özgrülük çıkışları, Türkiye'ye kurulmuş bir nevi bombalı tuzaktır" dedi.

"KAÇIRDIĞIMIZ TRENİ BU KEZ BİZ YAPACAĞIZ"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yüzyılı" programını desteklediklerini söyeyen Bahçeli, "Cumhuriyetin birinci yüzyılında treni kaçırdık, ikinci yüzyılında ise kaçırdığımız treni bu kez biz yapacağız. Gecikmeye fırsat vermeyeceğiz ve Türkiye Yüzyılı doğrultusunda hep birlikte ilerleyeceğiz" dedi.

Millet İttifakı bileşenlerini hakarethamiz sözlerlerle hedef alan Bahçeli, "Bu ittifakta buluşanların alayının aklını toplasanız bir incir kabuğunu dolduramayacaktır. Bunlarda ufuk yoktur, umut yoktur, huzur yoktur, hayır yoktur, halktan yana irade yoktur. Hep birlikte düşmüşler bir arka, yakında ya bir kuzgun kapacak ya da bir karga. Durumları budur. Zillet millete galip gelemeyecektir. Zillet, Türkiye Yüzyılı'nın yakılan meşalesini söndüremeyecektir" sözlerini sarf etti.

TOGG ÖVGÜSÜ

TOGG'u öven Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu, TOGG'un seri üretimi 2023'te başlıyor. Siparişini vermek için haydi şimdiden kuyruğa gir" dedi. "'Yerli otomobil intihardır' diyenler mandacılardır, hepsi yabancı beslemeleridir" diyen Bahçeli, "Satamazsınız diyenler yakında tel tel dağılacaktır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDA ZİLLETE YER YOK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sürdürmek istediklerini vurgulayan Bahçeli, "Gelişmeyi sarıktan fese, festen şapkaya geçişte görenlerin yakıcı meselelerin özüne nüfuz etmeden şekilde, gösterişte ve yüzeyde çırpınanların milletimize anlatacağı hiçbir şey de olmayacaktır. Türkiye, çözüm odaklı, insani ve vicdani diyalogların cazibe ve çekim mihveridir. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın İstanbul'da çözülme ümidi, Kanal İstanbul projesinin İstanbul'dan tüm dünyayı etkileme kapasitesi, tahıl koridorunun ağırlık merkezi olarak İstanbul'un sivrilmesi, Türkiye'nin siyaset ve diplomaside 2023'e ve mütakip yıllara tesir kuvvetinin ön habercisidir. Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı'nın doğumu ve doğruluşudur. Bu yüzyılda zillete yer yoktur" sözlerini sarf etti.

VAHAP SEÇER'İ HEDEF ALDI

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i hedef alan Bahçeli, şunları söyledi:

"CHP'li Mersin Belediye Başkanı'nın şu alçak sözlerine dikkatinizi çekiyorum: 'Gözlerim yaşardı iki gündür, vizyona bakın. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı.' Belediyesinde PKK'lıları işe alıp terör yuvası haline getiren CHP'li bir belediye başkanından başka bir söz duymak mümkün müdür. Teröristler sınır içinde sınır ötesinde dağda ovada bu küstahın yönettiği belediyede yakalanıp etkisiz hale getirildikçe kuduruyorlar, çılgına dönüyorlar. Ant olsun sizi kudurtmaya devam edeceğiz. Sayın Belediye Başkanı, hasbel kader seçildin ama hasbel kader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz. Siz saklanacak delik bile bulamayacaksınız. Tankımızdan topumuzdan SİHA'mızdan, İHA'mızdan rahatsız olanlar terörün yedeğine düşmüş onursuzlardır. Onlara huzur yüzü yoktur, onlara rahat yoktur, onlara merhamet yoktur." 

Seçer şunları söylemişti:

"Gözlerim yaşardı iki gündür, vizyona bakın. Mecbur kalınmadıkça savaş cinayettir. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil."

YÖNETMEN ÖZCAN ALPER'İ HEDEF ALDI

Bahçeli konuşmasının devamında ise Boğaziçi Film Festivali’nde aldığı en iyi yönetmen ödülünü tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf eden Özcan Alper'i hedef aldı:

"Bu zihniyet zehirlidir. Zillettedir. Sözde bir film yönetmeninin düzenlenmiş bir ödül töreninde, PKK havarisi, terör heveslisi Tabipler Birliği Başkanı için 'Sırf barış istedi diye hapse attılar' sözü ve aldığı kirli ödülü söz konusu bölücü şahsa ithaf etmesi de zillet ittifakının kokuşmuş ana fikridir, ana eğilimidir. Terörizme, ihanete, melanete, rezalete barış diyenler barışın yegane düşmanıdır. Bu tiplerin barış, adalet, demokrasi ve özgrülük çıkışları, Türkiye'ye kurulmuş bir nevi bombalı tuzaktır. Buna karşılık doğrudan yana tavır alan, TSK'ye iftira atıldığını haykıran, bu suretle milletimizin takdirini toplayan gerçek sanatçımız Burak Haktanır'ın cesareti ve dik duruşu da hakikaten alkışlanacak düzeydedir. Kendisini takdir etmek, helal olsun demek boynumuzun borcudur."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürer: Her 5 kişiden 1’i sosyal yardıma muhtaç

SONRAKİ HABER

İstanbul Boğazı 6 Kasım’da endüstriyel balık avına açılacak| Balık stoklarını olumsuz etkileyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa