01 Kasım 2022 13:36

Soylu'dan "Uyuşturucu ticareti" açıklamasına "Belediyelere terörist yerleştirdiler" yanıtı

Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" açıklamasına karşı "Belediyelere terörist yerleştirdiler" dedi.

Fotoğraf: İletişim Başkanlığı/TCCB/AA

Paylaş

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine ve iktidara "Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur. Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" eleştirisini yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “ses kaydı” göndermesi yaparak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davası açacağını söyleyen Soylu, Kılıçdaroğlu’na CHP'li belediyelere "terörist yerleştirildiği" iddiası ile karşılıkta bulundu.

Ankara’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Mersin'de, İstanbul'da belediye terörist, Türkiye'nin her yerinde belediyelere terörist yerleştirdiler. Bunları örtmek için kendi tabanımı yalanlarla başka noktaya çekebilir miyim endişesi içinde. Bu ayıptır. Bu ana muhalefet partisi başkanına yakışmaz. Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kazanmaya çalışıyor. Türkiye haritasıyla şırınganın yayınladığı dergiler bu dünyada yaşandı. Türkiye'de bundan nasibini almayan kimse kalmadı. Bu uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet partisi başkanı bu oyuna düşmektedir. Problemi Türkiye Yüzyılı, TOGG... Türkiye nasıl uyuşturucu ticareti yapıyormuş? 1 lirasını ifade edin. Türkiye'de 2016'da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941'dir, bu sayı 270'e düştü. Türkiye'de uyuşturucuya bağlı ölümler 2006'lı yıllara geldi. Türkiye'de uyuşturucuya karşı hem arz hem talepte mücadele veriliyor. Allah'tan, kuldan utanması yok anlıyoruz. Ama bunu böyle bırakamayız. Bu konuda hem suç duyurusunda buluştuk, hem tazminat davası açacağız. Bu kadar çok pespaye duruma sokağa düşmüşlük denir. Sokağa düşmüş, Allah kurtarsın."

"GÜLEN’LE GÖRÜŞME" İDDİASI 

Süleyman Soylu, CHP liderinin Fethullah Gülen ile görüşmesine dair ses kaydı olduğunu da ima etti: 

"Fethullah Gülen ile 'yapmadım' dediği görüşmesinin tanıkları var. İki, bir diş muayenehanesinde sen kimle bir araya geldin? Burada o tarihte 15 Temmuz'dan önce sen o darbenin cümlesini orada kullandın mı kullanmadın mı? Burada yeni yol haritası çizdin mi çizmedin mi? Kemal Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletine, devlet teşkilatına, emniyet ve jandarma teşkilatına attığı suç karşılıksız kalmayacaktır. Peşini bırakmayacağız, yakasını bırakmayacağız."

SUÇ DUYURUSU

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu sorununa dikkat çektiği videoda İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik "Breaking Bed Süleyman" ifadeleriyle ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

AKP’Lİ ÇELİK: KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMELİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözleriyle ilgili olarak polis ve jandarmadan açık bir şekilde özür dilemesi gerektiğini söyledi. Çelik, ''Bunun adı demokratik muhalefet değil, yıkım siyasetidir'' ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoyla Türkiye'nin uyuşturucu çetelerinin çatışma alanına döndürüldüğüne dikkat çekerek şöyle demişti:

"Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir. Kaynağını sormayacağım’ dediler. Bu kirli parayı, yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar. Kirli paraya, yani uyuşturucu baronlarının parasına göz yumarsan, onları Türkiye’ye davet edersen, her türlü imkanı sağlarsan doğal olarak sahipleri de o parayla birlikte Türkiye’ye gelir. Sonuç: Dünyanın her köşesinden ne kadar uyuşturucu baronu, çetesi varsa paralarıyla birlikte İstanbul’a geldiler ve yerleştiler. Sonra kafelerde, AVM’lerde birbirleriyle çatışmaya başladılar. İstanbul’u dünya suç örgütlerinin, uluslararası mafyanın, uyuşturucu baronlarının çatışma alanına döndürdüler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kozlu’daki Madenci Anıtı boyanarak tahrip edildi

SONRAKİ HABER

Ege'de göçmen teknesi battı; 9 göçmen kurtarıldı, yaklaşık 60 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa