01 Kasım 2022 16:39

Belediye emekçisine yönelik asitli saldırıya Tüm Bel-Sen tepki gösterdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) çalışanı iki kadın emekçiye saldırıya, Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi tepki gösterdi.

Tüm Bel-Sen logosu

Reklam

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) çalışanı iki kadın emekçiye saldırıya, Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi tepki gösterdi.

KUDEB çalışanı iki kadın emekçiye kurum çalışanı olmayan bir kadın asit içeren sıvı ile saldırmış, yaşanan saldırı sonucunda Özlem Ç. yüzünden, Aslı Y. ise bacaklarından yaralanmıştı.Yaralanan emekçilerin hastanedeki tedavilerinin devam ettiği, kimyasal yanık olması nedeni ile bir süre daha hastanede kalacakları öğrenildi. Yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi, emekçilere yönelik saldırıyı ve yeterli güvenlik önlemi alınmamasını kınayarak, “Saldırının temelinde yine bir toplumsal sorunu, işsizliği görüyoruz” dedi.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyesinde işe girmeye çalışan D. Y., aynı okuldan mezun olan Özlem Ç.’nin işe alındığını öğrenince duruma tepki gösterdi. D. Y.'nin sürekli işyerine gelip Özlem Ç.’ye karşı agresif tavırlar göstermesi ve rahatsız etmesi nedeniyle belediye yönetiminden güvenlik personeli görevlendirilmesinin istenildiği ancak henüz güvenlik görevlisi atanmadığı da gelen bilgiler arasında.

Saldırı günü de işyerine gelen D. Y.'nin, selamlaştıktan hemen sonra Özlem Ç.’nin üzerine sıvı madde döktüğü, şişeden kalan sıvıyı da müdahale etmeye çalışan Aslı Y.’a doğru savurduğu öğrenildi. Saldırı sonrası her iki emekçi de hastanede tedavi altına alınırken saldırgan D. Y.'nin yakalandığı öğrenildi.

Yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi, emekçilere yönelik saldırıyı ve yeterli güvenlik önlemi alınmamasını kınayarak, “Saldırının temelinde yine bir toplumsal sorunu, işsizliği görüyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin öfkesini işsizliğine neden olan sisteme değil, emekçi arkadaşımıza yöneltmesi sonucunda böyle elim bir olay gerçekleşmiştir. Denizli Büyükşehir Belediyesi ise bir süredir devam eden sözlü tacizlere ve talep edilmesine rağmen yeterli ve gerekli koruma önlemi almayarak saldırının engellenmesinde yetersiz kalmıştır. Tüm Bel Sen Denizli Şubesi olarak saldırıya uğrayan emekçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede iyileşmelerini diliyoruz” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

 

Reklam