02 Kasım 2022 15:46

Boğaziçi Akademisyenleri Dr. Sütlü’nün görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde görevli Doktor Öğretim Üyesi Tolga Sütlü’nün Rektörlük kararıyla görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: 1k CC BY 4.0

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde görevli Doktor Öğretim Üyesi Tolga Sütlü’nün sözleşmesini Rektörlük kararıyla yenilenmeyerek görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi, "Rektörlüğün bu kararı ülkemizin en değerli moleküler biyolog ve immünologlarından olan Tolga Sütlü’nün akademik çalışmalarına zarar vermenin ötesinde, üniversitemizin eğitim kalitesi ve bilimsel üretkenliğine geri dönülmeyecek hasarlar vermiştir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan açıklamada görevden uzaklaştırılan Sütlü’nün bu kararla önemli bir meslektaşlarının daha araştırmalarını sürdürdüğü çalışma ortamından, laboratuvarından ve öğrencilerinden ayrılmak zorunda kaldığı belirtilerek; “Sözleşme yenileme sürecinde Sütlü’nün çalışmaları üniversite dışından akademisyenlerin de dahil olduğu bağımsız bir jüri tarafından olumlu olarak değerlendirilmişti. Sonrasında, hem Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Kurulu hem de Fen Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu dosyayı inceleyerek Sütlü’nün sözleşmesinin yenilenmesini kuvvetle destekleyen kurul kararları aldı. Ancak rektörlük, söz konusu bölüm ve fakülte görüşlerini dikkate almadan ve makul bir akademik gerekçe göstermeden; dahası belli medya organlarında üretilmiş asılsız haberleri gerekçe göstererek sözleşmeyi yenilememe, yani Tolga Sütlü’nün görevine son verme kararı aldı” denildi.

"SÜTLÜ'NÜN YENİDEN ATANMASINI TALEP EDİYORUZ"

Rektörlüğün bu kararının ülkenin en değerli moleküler biyolog ve immünologlarından olan Tolga Sütlü’nün akademik çalışmalarına zarar vermenin ötesinde, üniversitenin eğitim kalitesi ve bilimsel üretkenliğine geri dönülmeyecek hasarlar verdiği bemlirtilen açıklamada şöyle denildi; “Ayrıca Sütlü’nün çalışmalarını değerlendiren Enstitü ve Fakülte kararlarını yok sayarak hocalarımızın ve kurumumuzun saygınlığı zedelenmiştir. Bizler, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri olarak Dr. Sütlü ile ilgili verilen kararın geri alınarak ivedilikle yeniden atamasının yapılmasını talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz'e dolgu alanlarından kirlilik yayılıyor

SONRAKİ HABER

Danimarka'da merkez sol ittifak parlamentoda çoğunluğu elde etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa