02 Kasım 2022 17:04

Meksika sınırında ABD’nin göç politikasına tepki 

Meksika sınırında bekletilen göçmenler, Trump döneminde yürürlüğe giren ve Joe Biden döneminde de uygulanan “42. maddeyi” protesto etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Meksika sınırındaki Rio Grande’de bir kampta bulunan ve ABD sınırını geçmeyi bekleyen göçmenler, ABD’nin göçmen politikasını belirleyen 42. maddeye karşı protesto gösterisi düzenledi.

"Acil sağlık düzenlemesi" olan “42. madde” kapsamında göçmenler hızla sınır dışı edilebiliyor. Donald Trump başkanlığı döneminde yürürlüğe giren düzenleme, Joe Biden döneminde de sürdürülüyor. Söz konusu madde nedeniyle ABD sınırından geçmek isteyen göçmenler mağdur oluyor.

TEKSAS SINIRINDA GÖÇMENLERE POLİS MÜDAHALESİ 

Diğer yandan ABD’nin Teksas eyaletinde, Meksika sınırında gösteri düzenlemek için toplanan Venezuelalı göçmenlerle sınır muhafaza birlikleri arasında arbede yaşandı.

El Paso şehrine yakın alanda sınırı oluşturan Rio Grande Nehri’nin Meksika tarafında toplanan göçmenler ile ABD sınır polisi arasındaki arbedeye ilişkin ABD Gümrük ve Sınır Koruma İdaresinden açıklama geldi.

Açıklamada, kalabalığın biber gazı da dahil güç kullanılarak kontrol altına alındığı ve daha sonra "göçmenlerin Meksika içinde dağıldığı" söylendi.

Göçmen haklarını savunan bazı sivil toplum örgütleri, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, sınır muhafızlarının göçmenlere karşı biber gazı kullanımını “Son derece endişe verici” bularak kınadığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyer'de TIR'ın altında kalan motosikletli kurye hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Meral Danış Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, bizzat tanığım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa