06 Kasım 2022 00:50

Twitter’da “Aylık 7,99 doları ver, mavi tik’i al” dönemi başladı

Elon Musk'ın satın aldığı Twitter, doğrulanmış hesapları temsil eden mavi tik uygulamasını değiştirdi. Artık sadece, aylık 7,99 dolarlık abonelik ücretini ödeyenler mavi tik alabilecek.

Fotoğraf: Akshar Dave/Unsplash

Paylaş

Sosyal medya uygulaması Twitter, yeni sahibi Elon Musk'ın doğrulama sistemini değiştirmesi nedeniyle artık sadece aylık 7,99 dolarlık abonelik ücretini ödeyenlere mavi tik (doğrulanmış hesap işareti) verecek.

Apple iOS cihazlarına gelen güncellemede, 7,99 dolarlık pakete abone olan kullanıcıların tıpkı ünlüler, şirketler ve politikacılar gibi mavi tik işareti alabilecekleri duyuruldu. Daha önce doğrulanmış hesapların mavi tikleri ise henüz yok olmuş değil.

PARAYI VEREN HERKES “DOĞRULANMIŞ” OLACAK

Abonelik ücretini ödeyen herkesin mavi tik alabilmesi, ABD’de yaklaşan ara seçim öncesinde politikacıların ve seçim yetkililerinin isimlerini taklit eden hesapların kafa karışıklığına ve dezenformasyonun artmasına yol açabileceği eleştirilerine neden oldu.

Bu değişiklik, ünlüler ve politikacılar gibi yüksek profilli hesapların taklit edilmesini önlemek için 2009 yılında başlatılan Twitter'ın mevcut doğrulama sisteminin sona erdiği anlamına geliyor. Bugüne kadar Twitter'ın yaklaşık 423 bin doğrulanmış hesabı vardı ve bunların çoğu, kaç takipçisi olduğuna bakılmaksızın şirketin resmen doğruladığı, dünyanın dört bir yanından gazetecilerdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsdemir grevinin romanı: Korlaşan Ateş

SONRAKİ HABER

Prof. Konukman: Kamu kaynağından beslenen dernek ve vakıfların adları gizleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa